Геращенко пояснив, коли сядуть Клюєв і Мельничук

Депутати Сергій Клюєв і Сергій Мельничук можуть сісти до в'язниці після судових рішень про їхню винуватість.

Про це заявив депутат фракції "Народний фронт" і радник голови МВС Антон Геращенко на брифінгу в парламенті.

На його думку, депутати справедливо не дали згоди на затримання екс-командира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука, так само як і не стали цього робити у відношенні представника "Опозиційного блоку", екс-"регіонал" Сергія Клюєва.

Геращенко зазначив, що таких фактів, як у випадку з Віктором Лозинським, який свого часу отримав тюремний строк за вбивство, зараз "наведено не було".

"Суд після ухвалення рішення про винуватість чи невинуватість Сергія Мельничука й Сергія Клюєва може увалити два рішення: або звинувачувальний вирок, після якого в депутатів ще буде можливість подати апеляцію, або ж засудити їх", - заявив радник голови МВС.

"Якщо буде звинувачувальний вирок підтримано апеляційним судом, тоді він набуде законної сили – і в такому випадку Сергій Клюєв і Сергій Мельничук можуть отримати строки позбавлення волі, – або умовні, або реальні, – у кожному разі, депутатські мандати вони втратять", - пояснив він.

"Після позбавлення депутатського мандата даних депутатів, якщо суд визнає їх винними, наступними до Верховної Ради зайдуть ті, хто були (далі) за списком "Опозиційного блоку" і "Радикальної партії Олега Ляшкв", - додав Геращенко.

На його думку, своїми рішеннями Верховна Рада показала, що "не покриває" депутатів, незважаючи на те, що Мельничук "брав справді активну участь у питаннях оборони країни навесні-влітку минулого року, коли в нас була розруха відверта у Службі безпеки, структурах оборони й МВС".

Українська правда.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео