У тернопільському пенсійному фонді пояснили, на що розраховувати працюючим пенсіонерам

З 1 квітня до 31 грудня цього року працюючі пенсіонери виплати отримуватимуть не в повному обсязі. Для них нараховують 85% пенсії від загального обсягу. Це тимчасова норма, а стосується вона різних категорій людей. 

– Пенсії, призначені згідно законів України: “Про державну службу”, “Про органи місцевого самоврядування”, “Про прокуратуру”, “Про судоустрій та статус суддів”, “Про митний та податковий кодекс” та інші закони, якщо людина працює на тих посадах, з яких їм призначена пенсія, то пенсія у цей період не виплачується взагалі, крім інвалідів 1 та 2 групи, інвалідів війни 3 групи, учасників бойових дій, на яких поширюється статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту, – розповідає заступник начальника управління Пенсійного фонду України у Тернополі Зінаїда Гнатенко.

Для працюючих пенсіонерів розмір виплаченої пенсії не може бути меншим, ніж 150% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Ця сума становить 1423 гривні 50 копійок. З 17 травня пенсіонери, які працюють на науковій посаді і вийшли на пенсію до 1 жовтня 2011, то пенсію вони отримають у розмірі 85% наукової пенсії. У тернопільському управлінні пенсійного фонду звертаються до усіх пенсіонерів, які зареєстровані підприємцями чи є самозайнятими особами, але не ведуть ніякої діяльності: знятися із реєстрації, оскільки вони вважаються працюючими пенсіонерами.

– Прохання до пенсіонерів, якщо вони не ведуть ніякої діяльності, то просимо знятися з суб’єкта підприємницької діяльності чи самозайнятої особи і повідомити органи Пенсійного фонду в 10-денний термін, щоб ми могли передбачити переплати і недоплати пенсій. Також прохання до пенсіонерів, які влаштовуються зараз на роботу також повідомити нас в 10-денний термін, підійти з документами про оформлення на роботу, про зняття з роботи з паспортом та ідентифікаційним кодом до нас в єдине вікно, щоб написати заяву, – каже Зінаїда Гнатенко.

Джерело: tv4.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео