Для тернополян відкривають креативний простір

Компанія «Evolution» анонсувала відкриття у Тернополі першого в своєму роді коворкінгу.

Сoworking - open office "Еvolution" відчинить для тернополян свої двері 12 червня на вулиці Йосипа Сліпого, 7, 4 поверх ( ТВЦ «Атріум»).

Коворкінг (co-working - спільно працювати) – своєрідна модель організації роботи, яка передбачає спільне використання робочого простору декількома людьми одночасно, з метою вирішення важливих суспільно-громадських питань та розвитку бізнес ідей.

Коворкінг є епіцентром громадських заходів і робочою платформою для людей, які пробують змінювати світ; це і відпочинок, і робота, реалізація місцевих ініціатив: конференц-зал, відкриті офіси, центр розвитку соціальних проектів.

А ще сама ідея коворкінгу включає в себе принципи краудсорсингу –  обєднання ресурсів серед спільноти людей, аби реалізувати визначені цілі.

Для того, аби місто розвивалося, потрібно, щоб амбітні й розумні люди об’єднувалися у якісь неформальні спільноти і спільно шукали шляхів досягнення поставленої мети і вирішення питань, які так чи інакше стосуються розвитку та життя міста.

«Тернополянам потрібен креативний простір, тому ми вирішили відкрити коворкінг. Надходить дуже багато ініціатив від самої громади, а також є багато хороших ідей, які вже є повноцінними проектами і потребують підтримки», – розповідає один з ініціаторів Володимир Бурий.

«Ідея відкрити такий креативний простір у Тернополі з’явилася тоді, коли ми командою людей працювали і розвивали то один проект, то долучалися до іншого, і в процесі роботи відвідували різноманітні заходи в Україні, які проводилися якраз в таких коворкінгових просторах, наприклад, «Часопис», «KyivWorking», «hub Odessa Home», – пояснила керівник компанії «Еволюція» Марія Загірська. Вона вважає, що коворкінг має стати осередком різних подій, зустрічей з цікавими людьми, яскравих заходів та різних ініціатив.

Марія Загірська.

«Коворкінг створить для тернополян умови, які дозволять всім охочим збиратися в неформальній обстановці, ділитися ідеями, створювати та реалізовувати проекти і бізнес- ідеї, вирішувати питання, які стосуються багатьох аспектів життя соціуму. Велику увагу хочемо звернути на ІТ-технології і пов’язані з ними ідеї розвитку», – ділиться Марія.

Чи виправдає тернопільський коворкінг сподівання та яким він буде, ми зможемо дізнатися невдовзі, 12 червня. «Терен» слідкуватиме за новинами, аби ви мали змогу дізнатися все найцікавіше з перших вуст.

Соломія БОЙКО.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео