Тротуари у Тернополі ремонтують не абияк

А відповідно до державно-будівельних норм.

Нещодавно на сайт «Відкрите місто» читачами було адресовано декілька скарг щодо якості ремонтів тротуарів у м. Тернополі, дана інформація була поширена низкою ЗМІ. Наголошуємо, що в обох випадках, на які скаржаться читачі, мова йде про об’єкти, ремонт яких здійснювався без залучення бюджетних коштів.

Як повідомив  начальник відділу технагляду Олег Вітик, ремонт тротуару вздовж частини проспекту Злуки (нижче Центру дозвілля імені О. Довженка) виконувало ПП “Креатор Буд” (ця частина тротуару межує із будівництвом даного ПП). Виконавцю робіт було направлено відповідне звернення щодо ліквідації пошкоджень.

Щодо пошкоджень тротуару поблизу будинку на просп. Злуки, 55, то минулого року там силами КП «Тернопільводоканал» здійснювалася заміна колектора. У результаті розкопки тротуар був деформований, однак його було відремонтовано. Через якийсь час тротуар знову почав просідати, у зв’язку з чим КП «Тернопільводоканал» було надіслано звернення щодо доцільності проведення повторного ремонту. Він, нагадуємо, буде здійснений без залучення бюджетних коштів, зусиллями КП «Тернопільводоканал».

Станом на сьогоднішній день капремонт тротуарів триває у декількох точках міста: на вул. Морозенка, на вул. Миру, на вул. Слівенській та на вул. Гоголя. Вже завершився ремонт тротуару по вул. 15 Квітня (від ділянки перехрестя з просп. Злуки до перехрестя із вул. Київською), на вул. Коновальця та вул. Пирогова.

До слова, підрядник надає гарантійні зобов’язання щодо якості виконаних робіт, тож у випадку пошкоджень їх ліквідовуватимуть без залучення бюджетних коштів, повідомили в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео