Ділові підсумки дня: 8 червня

Країни G7 за посилення санкцій проти Росії, російський газ може подешевшати, статутний капітал «Нафтогазу» збільшать майже втричі, Україна витратить на купівлю вугілля 3 млрд гривень, затверджено новий порядок в'їзду в Крим.

Країни G7 готові посилити санкції проти РФ

Країни Групи семи готові посилити санкції проти Росії, якщо буде потрібно, заявила канцлер ФРН Ангела Меркель.

За її словами, країни Групи семи єдині в думці стосовно ситуації в Україні.

Демчишин: російський газ стане дешевшим за європейський

Формула контракту 2009 року між ВАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» в III кв.-2015 виводить на неринкову ціну в $295-296 за 1000 куб. м., заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

«По реверсу купуємо за ціною $250 за 1000 куб. м і нижче. Зайвих $45 за 100 куб. м платити недоцільно. Думаю, російська ціна буде нижчою, ніж європейська», − сказав глава Міненерговугілля.

Кабмін вирішив збільшити капітал «Нафтогазу» майже втричі

Кабінет міністрів вирішив збільшити статутний капітал НАК «Нафтогаз України» в 2,9 рази (на 104 млрд 609,576 млн грн) − до 160 млрд 450,481 млн грн.

Україна відновить закупівлі вугілля в далекому зарубіжжі

Україна планує відновити закупівлі вугілля антрацитної групи в країнах далекого зарубіжжя найближчим часом, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

Він нагадав, що вже в червні буде виділено 3 млрд грн на закупівлю вугілля.

Кабмін затвердив порядок в'їзду в Крим

Кабмін затвердив порядок в'їзду на окуповану територію Криму і виїзду з неї.

Згідно з постановою, в'їзд на територію Криму і виїзд з неї можливий тільки через пропускні пункти, які працюють цілодобово.

forbes.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео