Кременецька медсестра – муза тернопільського емігранта

Відомий літератор-емігрант Василь Махно презентував у тернопільській галереї «Бункермуз» нову збірку поезій і прози «Ровер».

Послухати прийшли й молоді поціновувачі літератури, і давні приятелі поета, які не завжди мають змогу зустрітися з ним, оскільки Василь вже 15 років живе в США.

Збірка «Ровер» стала дев’ятою у творчості Махна. Вона вийшла друком у видавництві «Крок» і стала першою книгою з нової серії «Ерґо». Про це розповів на презентації модератор дійства Юрій Матевощук.

Василь Махно читав тернополянам вірші і прозу, представив також три відеопоезії: «Париж», «На каві у Starbucks» і, звісно, «Ровер», який їде «вздовж океану і через зиму».

Знайшлося у Василевих віршах місце й для подій останнього року. У «Розмові через скайп» йому розповідають в далекому Нью-Йорку про Майдан, а в «Лютневій елегії» автор називає музою поранену снайпером в шию кременецьку медсестру Олесю Жуковську.

Після закінчення презентації, всі охочі мали змогу придбати книгу з автографом Василя Махна та поспілкуватися з ним особисто.

Соломія БОЙКО.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео