Степан Барна одягнув бронежилет і оглянув порохову бочку під Бірками (Відео)

Надзвичайна ситуація техногенного характеру: у близькому від Тернополя селищі продовжують знаходити вибухонебезпечні предмети.

Понад місяць тривають роботи з очищення місцевості поблизу селища Великі Бірки Тернопільського району від вибухових «сюрпризів» часів Другої світової війни.

У період з 20 квітня по 4 червня фахівці-піротехніки обстежили 0,33 га території, виявили і знищили 51 вибухонебезпечний предмет: 39 фугасних стокілограмових авіабомб, 7 запалювальних бомб вагою 100 та 2 – вагою 2,5 кг, 2 артснаряди калібром 152 мм та мінометну міну калібром 82 мм. Подія класифікована, як надзвичайна ситуація техногенного характеру об’єктового рівня.

Днями небезпечну ділянку спільно з начальником Управління ДСНС у Тернопільській області Віктором Маслеєм відвідав голова ОДА Степан Барна. Ознайомившись із ситуацією, він мав змогу спостерігати за знешкодженням 8 стокілограмових авіаційних бомб.

Степан Барна високо оцінив фаховий рівень та роботу фахівців групи піротехнічних робіт та зазначив, що працівники ДСНС виконують вкрай небезпечну, але дуже необхідну й важливу роботу.

Вибір читачів за тиждень

Відео