На допомогу тернопільським чиновникам їде американець

У Тернопіль в рамках проекту «Ефективне урядування через впровадження демократичних стандартів» завітає Джозеф Девлін.

Джозеф – керівник апарату віце-мера м. Сакраменто. Основна мета його роботи – опримізувати роботу.

«В рамках проекту Джозеф вивчає досвід України. Аналізує, наскільки відкритою є інформація на сайті міської ради, наскільки доступною є для тернополян. У нас є унікальний в Україні досвід відеоспостереження. Апарат міської ради має власні сторінки у Facebook, що дозволяє розповісти мешканцям про проблеми. Також для доступу до інформації є власні сайти міської ради», – розповів помічник міського голови Максим Черкашин.

Гість з Америки перебуває поки у Дніпропетровську. В Тернопіль завітає у понеділок, пробуде у місті 2 дні. Службовця з Сакраменто ознайомлять із системою електронного голосування в раді, електронним документообігом. Також продемонструють новий напрямок – платформу «Відкрите місто». На ній люди активно повідомляють про проблеми і відслідковують їх вирішення.

У міській раді сподіваються, що Джозеф Девлін оцінить на якому етапі розвитку перебуває мерія, критично проаналізує роботу, підкаже, що зробити для того, щоб місто стало ближче до людей.

В США Джозеф Девлін активно працює волонтером. Він створив фонд, на рахунку якого 50 тис. доларів. Його мета: допомогти дітям – учасникам літніх програм. На думку Максима Черкашина, Джозеф продемонструє тернопільській молоді як розвивати себе, щоб стати успішним.

Джерело: ternopil.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео