Інваліди Тернопілля продемонстрували творчу жилку

У Тернополі відбувся регіональний тур Всеукраїнського фестивалю творчості для людей з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя».

Свої таланти показали люди, яких більшість з нас часто називає інвалідами. Переможці туру продемонструють своє мистецтво на фіналі у Києві.

- Почала писати у 2002 р. Мені зробили операцію, і я лежала. Не було чим занятися, та й так прийшло натхнення, і почала писати, – розповідає учасниця фестивалю Марія Юрків. - Перш за все, для нас це спілкування, бо такі люди, як ми, зазвичай заперті у чотирьох стінах. Тут ми знайомимось, набираємось наснаги, натхнення. Для нас це дуже цікаво.

Марія Юрків є також відомою майстринею з вишивки. Її роботи можна побачити на виставках скрізь на Тернопільщині.

– Дуже хочеться, щоб до інваліда було більше уваги. Ми кожен рік говоримо: «Хочеться, щоб до інваліда було більше уваги», - каже Леся Любарська. – Але, на жаль, рік за роком нічого не міняється…

У регіональному турі взяв участь літературно-творчий гурток «Словограй» з Голгочі Підгаєцького району. Керівником і організатором гуртка є письменниця- інвалідка Оксана Максимишин. Жінка у інвалідному візку понад 25 років, але, незважаючи на це, вона плідно працює з творчими дітьми і людьми з обмеженими можливостями.

Обрані фіналісти регіонального туру в грудні відправляться до Києва на фінал фестивалю «Барви життя».

Роман КИРИЛІВ,

випускник Тернопільської ЗОШ №9

Вибір читачів за тиждень

Відео