На Тернопільщині дороги ремонтують картинним методом

З початку року в області на автодорогах загального користування проведено роботи із ліквідації 171,500 тис. м2 ямковості, у тому числі 141,200 тис. м2 на дорогах державного значення, 17,7 тис. м2 на територіальних дорогах і 30,300 тис. м2 на дорогах місцевого значення. Залишок ямковості на даний час складає 41,600 м2.

Про це повідомила  заступник начальника відділу зв`язку, дорожнього господарства та транспортної інфраструктури департамент розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації Лариса Бодань.

"За результатами обстежень встановлено, що 78% протяжності доріг області підлягає капітальному ремонту з поширенням ширини проїзної частини та нарощуванням їх міцності, - констатувала Лариса Бодань. -  Проведено ремонт покриття картинним методом (повторна поверхова обробка суцільних ділянок щебеневої дороги) в смт.  Дружба Теребовлянського району, с. Кунинець Кременецького району, Старий Вишнівець Збаразького району, розпочато ремонт у смт Товсте Заліщицького району та на інших ділянках".

Також  для забезпечення безпеки дорожнього руху сплановано узбіччя на 1100 кілометрах, встановлено й  замінено 979 дорожніх знаків, 535 напрямних стовпчиків, Відремонтовано 600 м тротуарів, 2,9 км транспортного огородження. Ліквідовано 45 км порослі у смугах відводу доріг. За оперативними даними, виконаний обсяг ремонтних робіт за 5 місяців склав 58 млн. гривень.

Для покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг та мостів, які ведуть до святинь нашої області, розроблено програму розвитку автомобільних доріг загального користування в напрямку духовних центрів Тернопільщини на 2015 – 2017 роки.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео