Тернопільський «Правий сектор» відхрестився від хулігана з Бережан (Відео)

Володимир Футерко не є членом організації.

Провід військово-політичного руху “Правий Сектор” Тернопільщини оприлюднив заяву з приводу інциденту, що стався 9 червня у Бережанах. Тоді активістка Алла Соколовська написала у соцмережі про негідну поведінку власника ресторану “Золота липа” і “Заїжджий двір” Володимира Футерка, додавши, що він має стосунок до «Правого сектора». Приблизно о 21.30 Футерко, як пише Соколовська, висловив свій протест проти клумб, встановлених в центрі міста (клумби загородили проїзд машин до ресторану). Чоловік на очах у бережанців розтягнув їх по місту, розсипавши землю та зруйнувавши насадження. Одна клумба розбита вщент.
Даний інцидент зняла камера зовнішнього спостереження.
Бережанець Михайло Бойцов спробував зняти інцидент на відео, тоді громадянин Футерко вийшов з машини, скрутив хлопця і з нецензурною лайкою та погрозами забрав в нього телефон. Потім викинув його. На місце вандалізму виїхала міліція, взяла покази у свідків…

Ось що заявив з цього приводу провід “ПС”: «Починаючи з 9 червня, в інтернет-мережі поширювалася інформація про те, що активіст “Правого Сектора”, Володимир Футерко, розбив клумби та “скрутив” перехожого, котрий пробував знімати це дійство на телефон.

Висвітлення даної інформації нас не дивує, ми позитивно ставимося то такої роботи всіх засобів масової інформації, але вважаємо за неправильне те, що представники ЗМІ перед тим, як поширювати таку інформацію, не звернулися за офіційними коментарями до керівництва “Правого Сектора” в області.

У зв’язку з цим змушені окремо і додатково роз’яснити, що дійсно, Володимир Футерко має відношення до “Правого Сектора”. З 18 грудня 2014 року він, заповнивши анкету, став кандидатом на членство у Громадській Організації “Правий сектор”, але воно не було затверджене обласним проводом. Тому перед тим, як заявляти, що ПС чинить будь-які безчинства – варто уточнити чи дійсно людина уповноважена діяти від організації, це по-перше.
По-друге, ми запевняємо всіх, а особливо громаду міста Бережани, що дана особа після такого нахабства не буде мати відношення ні до ГО “Правий сектор”, ні тим більше до партії. Якщо й надалі В. Футерко буде чинити якісь неадекватні дії, то ми, в першу чергу, будемо заступатися за громаду м. Бережани.

Вчорашній вчинок вважаємо ганебним, засуджуємо його і запевняємо, що дана особа за дискредитацію націоналістичної ідеології понесе покарання».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео