Бобри погризли тунель кохання

Звалили з десяток дерев. 

Тунель кохання облюбували не лише закохані, а й бобри. Свою хатину ці тваринки облаштували всього за якихось 50 метрів від романтичного місця.

Мисливствознавець Михайло Квятковський показує місце, де вода майже підтопила залізничне полотно. Усе через дамбу, яку створили бобри. Поряд з тунелем живе три родини: від 6 до 8 бобрів. 

Михайло Квятковський, мисливствознавець Клеванського лісгоспу:

- Популяція бобрів з кожним роком зростає, бо природних ворогів у них, крім вовка, немає. Кормова база досить велика.

Бобри гризуть і валять дерева, які й утворюють романтичний тунель. Однак у селищі сусідство з гризунами вважають не проблемою, а навпаки - великою удачею. Мовляв, вони більше приваблять туристів, аніж зашкодять. 

Дмитро Жовтянський, селищний голова Клеваня:

- Поодинокі випадки, коли підрізали дерева, - каже він. - Дерева кронами лягали на колії. Однак колійники та лісники свою роботу вчасно проводять. Шкоди для тунелю вони не завдають.

Втім, туристи про нових жителів тунелю кохання ще знають мало. Їдуть за романтикою і неймовірною красою пейзажів. Каріна приїхала сюди з подругою Джеюн з Кореї. Гостя мріяла побувати тут.

Джеюн Кім, туристка з Південної Кореї:

- Я дивилася про нього телевізійне шоу, бачила фотографії в Твітері, мені про це місце розповідали друзі. 

Каріна Остапчук, туристка з Рівного:

- Я з нею гуляю, і вона в захваті від цього місця. 

Хоча бобрів дівчата не побачили, але застали рідкісне для цього місця явище: тунелем саме проїжджав потяг. Таке трапляється раз на кілька місяців. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео