Творчі люди - про тернопільських «зелених калік»

Учасники виставки «Мій Тернопіль: вчора, сьогодні, завтра» розповіли, що надихнуло їх на написання картин.

Як уже повідомляв «Терен», творче об’єднання «Художники без майстерень», учні художньої студії «Picasso» спільно з Самообороною Майдану Тернопільщини відкрили виставку «Мій Тернопіль: вчора, сьогодні, завтра».

Олена Галас, яка 4-ий рік навчається в художній студії «Picasso», розповідає, що красивих місць у Тернополі стає дедалі менше.

- Душа болить за місто, - говорить Олена. - Воно не молодіє, а ті будівлі, які зараз «штампують», - наче ракові пухлини на тлі міського пейзажу. Вони розростаються з шаленою швидкістю і поглинають дерева. Ті сумні картини, які ми зобразили, – не плід нашої уяви, а сувора реальність.

Роботи учасників виставки представлені у різних техніках. До речі, митці брали за основу реальні місця Тернополя і змальовували їх з фотографій. А поряд - як би вони могли виглядати. 

Юрій Івасечко вирішив представити декілька робіт.

- Боляче дивитись на тернопільських «зелених калік», які стовбичать по місту, - каже Юрій. - Мені захотілось показати якийсь контраст, бо не всі тернополяни можуть повірити, що місто може бути кращим, треба лише трохи зусиль. На одній картині я зобразив двох птахів, у яких немає дому. Там потріскана земля, голі гілки дерев. На іншій - те ж місце, але там вже цвітуть квіти, граються діти. Кам’яні джунглі кардинально змінились лише через те, що я добавив трохи зеленої фарби. І це можна втілити в життя.

Організатори планують розширити виставку, тому запрошують до участі не лише художників, але й архітекторів. На роботи можна подивитись в художній студії «Picasso» впродовж місяця. 

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео