Степан Барна розкритикував насильну мобілізацію

За підсумками 5-ої черги мобілізації Тернопільщина займає «почесне» 13-е місце серед усіх областей.

«Методи примусу під час виконання мобілізації повинні відійти на останнє місце», - заявив під час засідання Ради оборони тернопільський губернатор. Степан Барна планує змінити підходи до проведення мобілізаційних заходів.

«Корупція у проведенні мобілізаційної роботи є неприпустимою, - зазначив він. - Відправляти на фронт потрібно гідних військовослужбовців. Я переконаний, що у кожному селі можна знайти чоловіків, які хочуть захищати кордони нашої держави. Інше питання, чи проводять керівники на місцях відповідну роз’яснювальну роботу та оповіщення військовозобов’язаних. Ми гарантуємо мобілізованим працевлаштування, гідну оплату за службу, збереження головного місця праці та заробітної плати. Примусова мобілізація в області повинна відійти на останнє місце».

Степан Барна наголосив, що боротьба українців триває і на економічному фронті. Тому під час виконання мобілізаційних завдань потрібно зважати на функції, які військовозобов’язаний виконує як працівник певної установи.

«Нам потрібно розбудовувати економіку країни, адже тільки так отримаємо повну перемогу. Проводячи мобілізацію, ми не маємо права зривати виробництво на підприємствах», - додав голова Тернопільської ОДА.

Ефективне виконання мобілізаційної кампанії буде одним із найголовніших критеріїв оцінки роботи керівників на місцях.

«Якщо керівник не справляється з обов’язками на займаній посаді, краще йому відправитись у зону АТО та виконати свій конституційний обов’язок. Ми вже маємо такий приклад у Монастириську. Переконаний, що міський голова після повернення з фронту активніше проводитиме заходи щодо оповіщення військовозобов’язаних».

Зміна підходів щодо проведення мобілізації уже дала певні результати. Тернопільщина виконала 5-ту чергу на 72 % і займає 13-е місце серед усіх областей.

«Я дякую усім районам, які виконали мобілізаційний план. Дякую будівельникам, які добровільно зводять об’єкти оборони у зоні АТО. Це завдання ми виконуємо одні з перших, - підсумував Степан Барна. - Закликаю усіх керівників брати приклад та переймати досвід щодо ефективних методів діяльності, які наближують державу до миру та стабільності».

Інформація прес-служби ОДА.

Вибір читачів за тиждень

Відео