Дітям Тернопільщини пропонують обрати професію на канікулах

У літні дитячі табори приїжджають працівники центрів зайнятості з профорієнтаційними заходами.

Мета поїздок – познайомити школярів зі світом професій. Діти проводять час у профорієнтаційних іграх, виконують різні ділові вправи, беруть участь у конкурсах, дискутують про те, як досягти кар’єрного успіху, розповідають про професії своїх батьків та знайомих, діляться мріями про майбутнє, повідомляє social.ternopil.ua.
Так, фахівці Теребовлянського районного центру зайнятості спільно із представниками районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели профорієнтаційний захід «Правильно обирай професії» у літньому оздоровчому таборі “Промінь».
- Вибір професії – це друге народження людини. Від того, наскільки вірно буде обраний фах, залежатиме її життєвий шлях, місце у суспільстві, – звернулась до вихованців табору фахівець РЦЗ Тетяна Баб’як.
У рамках заходу діти брали участь в іграх «Відгадай професію», «Я в майбутньому», «Професія на букву», «Я це зможу», «Намалюй професію».

Переможці конкурсів нагороджені подарунками.
У дитячий оздоровчий заклад «Ромашка», що в Заліщицькому районі, завітали фахівці районного центру зайнятості, організувавши акцію на тему «Світ професій».
Не мине літо даремно і для вихованців дитячого оздоровчого табору «Лісова казка», що діє у с. Борщівка Лановецького району. Фахівці районного центру зайнятості провели тут інформаційний захід «Обирай професію – обирай майбутнє»
Школярі отримали запрошення відвідати районний центр зайнятості, щоб ґрунтовніше підготуватися до важливого рішення з вибору майбутньої професії.
Фахівці Підволочиського районного центру зайнятості також здійснили виїзну акцію «Вдало обрана професія – шлях до успіху» з використанням спеціально оснащеного транспортного засобу «Мобільний центр професійної орієнтації» у літній англомовний табір «Гімназійна сім’я», що діє на базі Підволочиської гімназії імені І.Франка.
Мобільний центр профорієнтації приїхав і до юних відпочивальників в оздоровчому закладі «Лісова пісня» (м. Борщів). Фахівці Борщівського районного центру зайнятості в ігровій формі провели різноманітні профорієнтаційні конкурси: учні відгадували загадки професійного спрямування, взяли участь у вікторині «Хто найкраще орієнтується у світі професій?» та конкурсі малюнка на асфальті «Моя улюблена  професія»; консультували щодо вибору фаху; демонстрували відеоролики про різні види трудової діяльності.
Загалом у профорієнтаційних заходах взяли участь понад 500 дітей, які відпочивають у літніх оздоровчих таборах Тернопільщини.

Вибір читачів за тиждень

Відео