Волонтери «Каскаду» отримали відзнаки від церкви

У Шумську відбулося нагородження волонтерів з громадського формування «Каскад», що входить до волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині». Активістам вручені відзнаки Української Православної Церкви Київського Патріархату, медалі "За жертовність і любов до України".

Подія відбулася у приміщені Шумської РДА. На початку дійства виступив голова РДА Юрій Головатюк. У своєму слові він відзначив вагому роль волонтерів Шумщини, які разом з іншими волонтерами з багатьох регіонів України за період російсько-української війни 2014-2015 років на Донбасі перетворили свою групу на одну з кращих в Україні.

Приєднуючись до висновків голови Шумської РДА принагідно зазначу що своєрідна тактика і методика групи, відправка «фурами» вантажів допомоги бійцям на фронт, та швидке і поетапне довезення ії до передової стала можливою завдяки вдалій координаторській діяльності Василя Конька, Володимира Каніщева, Едуарда Хатмулліна та допомозі усього українського загалу Шумщини, Тернопілля та інших регіонів України. Зрозуміло, що така титанічна праця належним чином оцінена Українською Православною Церквою Київського Патріархату, при активній допомозі якої ця допомога і збирається. Багато членів групи уже нагороджено цією відзнакою церкви. У середу було свято для шумчан.

Архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор Української Православної Церкви Київського Патріархату у благословенному слові за нелегку волонтерську працю зазначив: «Весь народ любить і шанує цих людей, волонтерів. Церква також їх не забуває. Вони, не тримаючи у руках зброю, ведуть щоденну важку роботу, нерідко під кулями і обстрілами. У важкій праці в тилу збирають допомогу для бійців, цим і наближають благословенну мить нашої перемоги .

Архієпископ вручив волонтерам групи нагороду-відзнаку церкви, медаль "За жертовність і любов до України". Нагороду у цей день на Шумщині отримали: Володимир Каніщев, Сергій Лукавий, Ігор Корянов, Валерій Нагиналюк, Юрій Яценюк, Сергій Петрук, Іван Антонюк, Володимир Стасишин, Юрій Ковальчук, Вадим Нестер, Віктор Швець, Андрій Бобровський, Віктор Грицаюк, Василь Шишковський, Віктор Поліщук, Едуард Максим’юк, Віктор Павленко, Вадим Гук.

Благословенні грамоти отримали Олена Ходюк, Марія Тука, Віра Косік, з нагоди ювілею - Галина Киричук та за жертовність - Євгенія Кулина.

Отець Миколай з храму Преображення Господнього УПЦ КП у Шумську, вітаючи волонтерів, згадав і їхні родини, які допомагають громадським активістам у їх нелегкій та важкій праці.

Координатор групи «Схід та Захід єдині» по Тернопіллю та західному регіону України Василь Конько вручив грамоти своїм шумським побратимам від бойових частин, до яких він проривався із зібраною допомогою. Урочисто і просто по фронтовому віддав їх адресатам: загальну - громадському формуванню Шумщини «Каскад» і особисту - координатору і керівнику на Шумщині Володимиру Каніщеву.

Василь Конько дави високу оцінку роботі шумських волонтерів, а також передав хлопцям і усім присутнім шумчанам фронтове вітання від бійців, а для музею групи у Шумську - один з прапорів, підписаних на фронті солдатами різних частин.

Аматорські колективи і виконавці для усіх присутніх виконали ряд українських патріотичних і духовних пісень.

Ігор КРОЧАК, військовий історик і волонтер (фото автора).

Вибір читачів за тиждень

Відео