Тернополяни вдарили велозаїздом по нічному місту

У ніч з 27 на 28 червня тернопільські велосипедисти провели вже традиційні нічні «велопокатушки» «TernopilVelo Nightride 3» на своїх двоколісниках. Акція відбувається вже втретє і саме вночі, аби привернути увагу до проблеми обладнання велотранспорту світловими елементами.  

Місцем зустрічі велосипедистів став Театральний майдан. На час виїзду з місця збору зареєструвалися понад 100 учасників віком від 15 років. Обов'язковою умовою участі у «велопокатушках» була наявність світловідбивачів. Проїхалися учасники заїзду парком імені Шевченка, масивом «Дружба», парком «Топільче», вулицею Руською, проспектом Бандери, вулицею 15 квітня, Київською, Сонячним массивом, вулицею Тарнавського, проспектом Злуки і повернулися в центр. Кілометраж «намотали» солідний.

Особливістю заїзду є те, що більшість велосипедів обладнані світловими ефектами, що дозволяє здалека побачити учасника руху.

«Хочемо показати велосипедистам, що нічні «покатушки» не лише красиво, але й безпечно», - каже один з організаторів акції «TernopilVelo Nightride 3» Павло Лотоцький.

Наступні «велопокатушки» обіцяють провести наприкінці серпня.

Соломія БОЙКО.

Фото зі спільноти «TernopilVelo Nightride 3».

Вибір читачів за тиждень

Відео