У дитячому таборі на Тернопіллі розважаються стрільбою в Януковича

На Шумщині на території оздоровчого закладу «Гайдарівець» прийняли першу зміну у дитячий вишкільно-патріотичний табір «Дух нашої давнини». Дітям пропонують відпочинок на всі смаки - піші мандрівки історичними місцями бойової слави січових стрільців, теренові ігри, майстер-класи, фехтування шаблями та багато іншого.

Організувала табір громадська спортивно-патріотична організація «Тризуб» ім. Степана Бандери за підтримки облради і ОДА.

Метою табору є патріотичне виховання та всебічний розвиток молоді, який дасть можливість не лише пізнати себе, а й поринути в історичне минуле наших предків та ознайомитись із сучасним військовим мистецтвом.

Серед дисциплін до освоєння є тактична медицина, основи самозахисту для дівчат та рукопашного бою для хлопців, стрільба (пневматика), теренова гра, таборування, історія, краєзнавство, основи виживання.

Цей табір був одним з тих, які перемогли на конкурсі департаменту сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту, незважаючи на те, що приміщення довгий час не функціонувало, тому умови для дітей курортними не назвеш.

- Заклад офіційно не відкрився для оздоровлення, бо йде судова тяганина між попередніми власниками, - зазначив директор департаменту ОДА Віктор Мацикур на своїй сторінці у Фейсбук. - Але тризубівці домовились про перебування там. Мінімальні зручності є: кухня, природа, ліс, озеро та інструктори з цікавою програмою навчання, тому впевнений, що всім змінам, які пройдуть там вишколи, табір принесе нові знання, досвід та бойовий дух.

На молодь також чекає справжня сучасна мистецько-музична школа, у якій тернопільські музиканти та художники проводитимуть уроки гри на музичних інструментах та майстер-класи з художньо-образотворчого мистецтва.

Окрім цього, проектом «Дух нашої давнини» передбачені зустрічі з відомими письменниками та поетами, бійцями Добровольчого Українського Корпусу «Правий Сектор», вечори біля вогнища, концерти відомих тернопільських гуртів просто неба, перегляд фільмів та мандрівки.

- Новоприбулим вдалось повправлятись у стрільбі з пневматичної рушниці та пістолета, - додає Віктор Мацикур. - Стріляли у портрет колишнього "нелегітимного", який має вже давно бути в міжнародному розшуку. Звісно, портрет там опинився випадково, потрібна була будь-яка основа для закріплення мішеней, але рука не тремтіла.

Наступні зміни планують на 5-11 липня, 11-17 липня та 20-26 липня.

Юлія НІКІТІНА.

Фото із соцмереж.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео