На Бережанщині створили «Спілку бійців та волонтерів АТО»

У приміщенні художнього залу музею Богдана Лепкого відбулася зустріч ініціативної групи осіб, які стали засновниками громадської організації «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України». Організація входитиме у Всеукраїнську мережу, яка нині активно розвивається на території нашої держави. 
Основною метою діяльності організації є надання необхідної допомоги українським бійцям, інвалідам, ветеранам АТО, їхнім сім’ям та цивільному населенню, що постраждали від терористичних та бойових дій.
Обласний осередок на зібранні представляв його голова Зеновій Гладчук, який ознайомив присутніх із основними напрямами діяльності організації, зокрема:
-    надання допомоги бійцям АТО, їхнім сім’ям та іншим  громадянам, які постраждали внаслідок терористичних та бойових дій у результаті військових чи соціальних  конфліктів, нещасних випадків, а також жертвам злочинів, біженцям;
-    сприяння в організації їх обстеження та лікування в діагностичних та спеціалізованих медичних закладах України, в наданні медико-психологічної, соціально-правової, волонтерської підтримки;
-    сприяння діяльності волонтерської роботи серед громадськості, органів державної влади та місцевого самоврядування, інших інститутів громадського суспільства, інвесторів тощо…
До складу керівних органів Бережанської громадської організації «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України» увійшли як військові, що нині беруть активну участь в зоні проведення АТО, так і представники волонтерського руху. Головою Бережанського районного відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України» обрано активного учасника Революції Гідності, заступника командира батальйону «Тернопіль» Олега Іванійчука, заступником голови - керівника громадської організації «Бережанська Самооборона» Олега Захарківа. В провід організації увійшли: учасник АТО, майданівець Олег Поливко, старший волонтер Центру допомоги добровольцям АТО Галина Сапеляк, член ГО «Бережанська Самооборона», волонтер Любомир Кузяк.
З метою  захисту соціально-правових, культурних, економічних та інших прав, свобод і законних інтересів учасників АТО та їх сімей, що проживають на території Бережанського району, організація проводитиме реєстрацію та облік вище згаданих категорій осіб, тому просимо звертатися за телефонами: 0987779176 або 0981793170.
Джерело: samber.at.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео