Які зміни чекають тернопільського абітурієнта цього року?

10 липня розпочнеться вступна компанія. Цьогорічних абітурієнтів чекають нові правила вступу. Абітурієнти у 2015 році не зможуть скористатися сертифікатами ЗНО минулих років, не зможуть без результатів цьогорічного ЗНО вступити ті, хто закінчив школу у 2007 році, і раніше.

У 2015 році, як і раніше, вступники зможуть подавати документи у 5 вищих навчальних закладів, на три спеціальності в кожному, всього 15 заяв. На кожній заяві абітурієнт має вказати в який із вищих навчальних закладів хоче вступити найбільше, тобто розставити пріоритети. Кожній заяві абітурієнт має присвоїти пріоритет, від 1 до 15, де «1» є показником найбільшої пріоритетності заяви.

При вступі до ВНЗ у 2015 році не потрібно подавати медичної довідки форми 086-О. Проходження медичного огляду є обов’язковим тільки при вступі до закладів, які готують фахівців, які потребують обов’язкового професійного медичного відбору.

Перелік предметів ЗНО, необхідних для вступу, визначатиме самостійно кожен ВНЗ. Обов’язковим конкурсним предметом в усіх навчальних закладах буде українська мова і література.

Мінімальний прохідний бал для участі в конкурсі буде визначати ВНЗ, а не МОН України.

Зарахування вступників на денну форму навчання відбудеться:

за державним замовленням 08 серпня 2015 року;

за кошти фізичних осіб 14 серпня 2015 р.

Богдан БОДЕНЧУК

 

Вибір читачів за тиждень

Відео