Діти учасників АТО відпочинуть в Угорщині

У тижневу екскурсію поїдуть діти із сімей бійців АТО з Тернопільщини. Уже 20 дітей, батьки яких є учасниками АТО або загинули в АТО, відправили у таку поїздку; ще 30 планують відправити протягом  літнього періоду.

Про це повідомив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час робочої зустрічі з почесним консулом Угорщини в місті Івано-Франківськ Василем Вишиванюком. Участь також взяли в.о. керівника апарату ОДА Віктор Шумада, голова благодійного фонду «Відродження Прикарпаття» Юлія Марійчин, помічник президента Світового конгресу української молоді Ганна Крисюк, віце-президент міжнародної торгової палати ICC-Ukraine Тарас Демкура, представники відповідних структурних підрозділів ОДА.

«Завдяки ефективній співпраці з консулом Угорщини ми реалізовуємо заходи щодо підтримки сімей наших бійців, -зазначив Степан Барна. – Прикладом діяльності є забезпечення дітям із таких сімей поїздки в Угорщину. Фінансує ці тижневі тури благодійний фонд «Відродження Прикарпаття». У кожному районі області працюють Ради підтримки учасників АТО, представники яких, зокрема, формують базу дітей для оздоровлення».

Також у рамках співпраці планують реалізацію економічних проектів, зокрема, тих, які стосуватимуться розвитку переробної галузі в області.

«Ми можемо ініціювати запровадження програм, які створять перспективи для економіки Тернопільщини. Це стосується і відкриття нових підприємств, - зазначив Василь Вишиванюк. – В області є потенціал для розвитку, який буде втілений завдяки ефективним методам роботи керівництва».

Спільно організовуватимуть і культурні проекти, під час яких жителі Тернопільщини зможуть вивчити традиції та звичаї угорців.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео