Наскільки безпечний солярій? "Небезпечний" - думка тернопільської лікарки

Лікар-дерматолог вищої категорії Оксана Глушок розповіла, що ультрафіолетове випромінювання у соляріях є небезпечним для здоров’я та шкіри. Засмагання в соляріях впливає не лише на шкіру, але й на організм людини в цілому.

«Ультрафіолетове проміння є у цілому ряді технічних приладів. Є воно  і у соляріях. Тому дуже упереджено, як лікар-дерматолог, хочу звернути увагу на те, що солярії не є апаратами, які люди мають використовувати для краси тіла», - говорить лікар.

Пані Оксана наголошує, що солярії негативно впливають на весь організм. «Треба пам’ятати той негатив, який несуть солярії і порушення, які можуть бути викликані під впливом солярію не лише на стан шкіри, але й на організм в цілому», – додає вона.

Таке ж випромінювання міститься і у манікюрних лампах та у стоматологічних кабінетах.

«Засмага – це не компонент краси. Це відповідь і прояв шкіри, патологічний стан шкіри у відповідь на вплив сонця», – каже лікар.

Надмірно часте перебування у солярії може призвести до серйозної зміни пігментації шкіри і навіть до появи пухлин. Тому перед тим, як йти у солярій проконсультуйтесь із лікарем.

Джерело: doba.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео