Хто на місяці живе і що кому сниться, знає Раїса Обшарська

Дітлахам чортківського дитсадка №1 "Золота рибка" неймовірно пощастило, адже їхня завідувачка дуже цікава й знана на Тернопіллі особистість. Це Раїса Обшарська - член Національної спілки письменників України, поетеса, громадська діячка, авторка понад 30 книг.

Серед творчого доробку пані Раїси - проза, поезія, а три книги - дитячі. Щойно з'явилась нова, третя, книжка з віршами для дітей дошкільного віку "Промінчик у долоньці". Ця поезія збагачує кругозір дитини, зміцнює національний дух, виховує почуття патріотизму. Якби щодня записувати те, що народжується в поетичному серці цієї жінки, то книг на дитячу тематику у неї було б набагато більше, адже  щодня вона працює з малечею. Саме дітлахи надихають її на це і потім стають першими слухачами.

На думку авторки, дитину треба любити по-особливому: "Так, як сонце діброву, як сердечну розмову, так, як дощик траву теплим літом". Раїсі це вдається.

Тому й не дивно, що художнє оформлення книжки зробила десятирічна внучка Катруся, учениця гімназії ім. Маркіяна Шашкевича.  До речі, у Катрусі це вже друга авторська робота. Перша серйозна праця - це оформлення дівчинкою обкладинки до книги Марії Штепи, зв'язкової УПА. А любов до малювання маленька художниця перейняла у своєї мами Анастасії.

"Хто на місяці живе?", "Що кому сниться?", "У країні Доброти", "Дощенятко", "Гарна людина", "Працелюби" - це лише невеликий перелік тем, яких торкається авторка у своїх віршах. Після їхнього прочитання на душі стає радісно. 

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора. 

Вибір читачів за тиждень

Відео