На Грушевського і печуть, і вишивають

У волонтерів на Грушевського, 1 у Тернополі кипить робота. Коли б не зайшов у штаб, - вони щось роблять.

Ось і цього разу застала добровольців за роботою. Ліля Мусіхіна і Роман Павлишин вишивали. Робили це зосереджено і ретельно. Тут багато не говорять - тут самовіддано працюють. У кожний "хрестик" вкладають душу і серце.

Мені показали унікальний образ-вишиття Зарваницької Матері Божої. До завершення залишилося ще зовсім мало. Робота дуже копітка - бісерна. Доклалися всі, хто тут волонтерить, і навіть діти. А якими досконалими вишились образи святих ликів! Тепер тільки продати їх, адже фронт потребує одягу, медикаментів, продуктів... 

… Вчора відкрила Фейсбук і на сторінці Лілі прочитала: "Привіт. Субота. Вечір. Нарешті стих гамір і розійшлися всі, хто приходить допомагати. У нас затишно, як у празниково прибраній світлиці. Пахне медяниками і свіжозібраними лікарськими травами. Вимита долівка, складені попід стінами порожні ящики, бо роздали майже все. Десь так, мабуть, пахло у доброї господині та знахарки на початку 20 століття. Тиша. Спокій. Чаї пофасовані. Медяники готові. Ретельно складені вишивки, до яких ми добряче доклали рук. Шкода лише, що хлопчики наші далеко. Діти розбіглися по таборах та відпочинках.
Додому можна не йти. Там ніхто не чекає… Вишиваємо…".

 

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео