У Зарваниці кипить робота над будівництвом каплиці Юрія Побідоносця

Як повідомляв «Терен» раніше, 17-19 липня в Марійському духовному центрі в селі Зарваниця на Теребовлянщині відбудеться традиційна Всеукраїнська і молодіжна прощі, яка щороку збирає сотні тисяч паломників не лише з України, а й з усього світу.

На цьогорічній прощі відкриють ще одне пам’ятне місце для прочан – каплицю-меморіал на честь Юрія Побідоносця, який є покровителем військових. Місце служитиме для молитви за загиблих на Майдані і воїнів АТО, які віддали життя за країну чи зникли безвісти.

На сьогодні вже спорудили фундамент каплиці. Вона стоятиме ліворуч від хресної дороги. Робітники кажуть, що складні погодні умови не дозволяють повноцінно працювати, але обіцяють закінчити роботу цієї п’ятниці.

Особливість меморіальної каплиці - спеціальний монітор, який допоможе в інтерактивному режимі знайти необхідне прізвище загиблого бійця АТО чи лицаря Небесної сотні, аби прочитати коротку його біографію, обставини загибелі та дізнатися про звання та нагороди. Прізвища розташують в алфавітному порядку. Також, по можливості, додадуть фото бійця.

Зараз у списку загиблих, наданому Міністерством оборони України, є понад 2500 бійців, 59 з яких – жителі Тернопільщини.

Створення каплиці-меморіалу дає підстави для організації і проведення повномасштабної прощі для військових. Про такі наміри повідомив очільник ТОДА Степан Барна.

Соломія БОЙКО.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео