3 Серпня 2021, Вівторок


Погода
Погода у Тернополі 4 серпня

Фоторепортаж
Олеся Хмелик на майстер-класах вчить відчувати цінність старої архітектури Тернопільщини

Фоторепортаж
Фотографиня з Тернополя – учасниця проєкту про лікарів у масках та без них

Відео
Жителю Тернопільщини «світить» штраф до 170 тисяч гривень (відео)

Це цікаво
На Тернопільщині створюють оригінальні листівки

У липні в Кременці народилась сорок одна дитина

Тернополяни тепер можуть летіти прямим рейсом у Венецію

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Як тернополянам не стати жертвою торгівлі людьми?

У Козівській громаді хочуть відновити роботу цукрового заводу

У тернопільських школах реалізували 17 проєктів громадського бюджету

Фотофакт Це цікаво
Тернополяни можуть перевтілитись в історичного героя міста через фото

Відео
У Петриках капітально ремонтують дорогу (відео)

Один з музеїв Тернопільщини працюватиме без вихідних

У Тернополі сертифікатами на житло порадували п’ять сімей

Відео
На Тернопільщині 81-річна бабуся випала з балкону п’ятого поверху будинку

Одне з сіл Тернопільського району на добу залишиться без газу

Це цікаво
Тернопільська студентка пройшла відбір в Антикорупційну школу НАБУ

На Кременеччині готуються до Всеукраїнської прощі родин загиблих військовослужбовців (фото)

Відео
Іван Чайківський: «Ділами любімо Україну свою!»

Випускниця Тернопільського вишу вийшла у півфінал Олімпіади

Жителька Тернопільщини відповідатиме за те, що вдарила ножем сусіда

В Байковецькій громаді вшанують пам’ять Героя України Володимира Гарматія

Поліція Тернопільщини розшукує дівчину (фото)

Дві тернополянки потрапили під колеса авто, перебуваючи у пішохідній зоні

Анонс
На одному із фестивалів Тернопільщини встановлять рекорд України

Сучасні технології виробництва вівсяних пластівців зберігають до 85% корисності продукту (Агроновини)

На Тернопільщині помер знаний працівник культури

Оперативники розшукали зловмисника, який проник в квартиру тернополянина та викрав його майно

Одна з вулиць Тернополя перекрита через прорив водопроводу

За вечір 2-го серпня на Тернопільщині ліквідували дві пожежі

Пішла у ліс та повернулася із кошиком білих грибів: на Тернопільщині розпочався грибний сезон (фото)

У липні поліцейські склали 172 адмінпротоколи за керування транспортними засобами у нетверезому стані

У Чорткові анонсували відкриття концертного сезону

Коронавірус на Тернопільщині забрав ще одне життя

Служба автомобільних доріг шукає на Тернопільщині нових експертів

Тернопільщина серед лідерів на ринку землі

Це цікаво
3 серпня в історії Тернопільщини

2 Серпня 2021, Понеділок


Погода
Яке третє число серпня, такий і жовтень

Жителі Тернопільщини знову можуть їздити до Італії з туристичною метою

Фотофакт
Цуценя з Тернопільщини визнали найкращим в Україні (фото)

Уродженця Тернопільщини призначено Послом у сусідню країну

На Тернопільщині з початком жнив приділяють особливу увагу пожежній безпеці врожаю

В ОТГ на Тернопільщині говорять про наслідки освітньої реформи

Тернопільські спортсмени здобули призові місця на Чемпіонаті України в Дніпрі (фото)

Фотофакт
Тернопільські «Красуні дня»

Фермер виготовляє морозиво із козячого молока (Агроновини)

Один з приміських поїздів змінить графік руху Тернопільщиною

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Обрамлення старовини (фото)

На Тернопільщині відкрили пам’ятник майору

У місті на Тернопільщині зловили вандалів

Відео
Понад сотня дітей танцем привітала ОТГ з Днем народження (відео)

Як Степан Барна йогурти пив

Очільник області з робочим візитом відвідав Тернопільський молокозавод, який випускає продукцію під торговою маркою «Молокія». «Терен» пройшов через всі етапи виробництва, аби розповісти вам про те, як функціонує підприємство.

Розпочалася історія заводу ще у 1956 році. Після невеликої реконструкції та розширення у 1969 році на виробництві розпочали фасування молока у скляну тару, випускати інші молочні продукти. У складних для всіх 90-х роках завод став занепадати, проте вже у 2000 році реорганізоване підприємство «Тернопільський молокозавод» почало вставати на ноги.

Щодня підприємство виготовляє від 150 до 170 тонн молочної продукції. Над її виробництвом, пакуванням і доставкою працює понад тисяча працівників. Середня заробітна плата тут – 4 600 грн. Вона, правда, залежить від складності роботи, яку виконує працівник.

Нині Тернопільський молокозавод – єдине підприємство в Україні, яке використовує технологію свіжого молока. Вона полягає в низькотемпературній пастеризації, що дозволяє зберегти корисні властивості молока і очистити його від бактерій. Цікаво, що під час виготовлення молочної продукції майже відсутній вплив на неї навколишнього середовища та людського фактора: молоко з молоковоза викачується автоматично і вже по спеціальних каналах проходить очищення, пастеризацію, сепарацію та подальшу переробку на інші продукти.

Вражає чистота у виробничому цеху. Для того, аби туди потрапити, нам довелося пройти декілька «блокпостів чистоти». В медичному пункті перед кожною зміною проводять санітарний огляд працівників: перевіряють санітарні книжки, руки, живіт, голову. Двічі на рік вони повинні пройти медичний огляд та флюорографію. Всі працівники обов’язково повинні бути одягнуті в спецодяг, а таким «залітним», як ми з Степаном Степановичем, видали одноразові халати і шапки.  

Віталій Ковальчук

Далі на нас чекав санітарний пост, який автоматично миє, ополіскує, сушить і дезінфікує руки та взуття. Турнікет пропускає вглиб «кухні» лише за індивідуальними жетонами співробітників, які пройшли всі попередні операції, а нам відчиняв всі двері своїм жетоном голова правління молокозаводу Віталій Ковальчук.

Кожен новий завіз молока, яке збирають в усіх областях західної України у приватних господарів і фермерів, проходить обов’язкову перевірку у лабораторії за фізико-хімічними показниками. Цікавим є і той факт, що аби унеможливити потрапляння будь-чого стороннього в молочну продукцію, завод має налагоджену лінію з виготовлення поліетиленових стерильних пляшок, сировину для яких закупляють в Саудівській Аравії.

Щодня спеціальна комісія, яка складається з працівників заводу з різних ланок виробництва, дегустує виготовлену за зміну продукцію, аби впевнитися у тому, що вона якісна. Комісія куштує близько 20-30 видів продукції, щоб відстежити її смак, консистенцію і колір.

«Терен» теж про дегустував готові вироби. Смачно!

«Будь-яке підприємство, яке працює на території Тернопільської області, створює робочі місці і платить податки, – союзник органів влади. А наше завдання полягає в тому, аби підтримувати підприємства, які працюють. Більше того, на прикладі підприємства «Молокія» ми маємо унікальний випадок, коли на заводі працює близько 1 318 людей з нормальною заробітною платою, і заодно виконується план мобілізації. Тут працюють 30 мобілізованих хлопців, яким надали одноразову матеріальну допомогу в розмірі понад 20 тисяч гривень і на час служби в ЗСУ виплачують заробітну плату. Це є свідченням не просто доброго підприємця, а підприємця-патріота», – зауважив Степан Барна після екскурсії. 

Соломія ШАЛАЙ (БОЙКО).

Фото автора.

12

Залишити коментар

прайс-на-рекламу
Схожі матеріали

Інші публікації автора