12 Квітня 2021, Понеділок


За добу від коронавірусу померли двоє людей, захворіли ще 317

Одне з міст Тернопільщини оголосило конкурс на 5 керівних посад в галузі культури

Деякі жителі Тернопільщини можуть втратити свою субсидію

Це цікаво
12 квітня в історії Тернопільщини

11 Квітня 2021, Неділя


Погода
Вдень тепло, вночі – заморозки: погода у Тернополі 12 квітня

Відео
Тернопіль прокидається від зимової сплячки (Відео)

Громадам у нас непогано живеться, впевнений головний податківець Тернопільщини

Громада на Тернопільщині матиме свій туристично-інформаційний центр

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Із широко відкритими очима (фото)

У середу школярі Чортківської громади повернуться за парти (відео)

Анонс
Архиєпархія УГКЦ повідомила, як на Тернопільщині відбуватиметься Хресна дорога

Фотофакт
«Доброта – найблагородніша зброя»: на Тернопільщині громада дбає про самотніх літніх людей (фотофакт)

За останні три місяці у Тернополі майже 30 сімей піддавались домашньому насильству

Фоторепортаж
Прогулянки Тернополем. Найменші із закрученостей (фото)

Фотофакт
Тернополяни зібрали 50 мішків сміття (фото)

У Тернополі помер екссуддя

Україна заборонила ввозити пшеницю і соняшникову олію з Росії (Агроновини)

Ефект від детінізації економіки на Тернопільщині – 82%

Неподалік Тернополя проведуть обробку посівів агрохімікатами

Після тривалої хвороби помер священник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Дверні вертикалі (фото)

Хороших доріг на Тернопільщині стає більше (фото)

Це цікаво
Древній саркофаг випадково знайшли на Тернопільщині

За добу понад 400 людей захворіли на коронавірус та ще 11 померли

Відео
На Кременеччині сталася жахлива пожежа (відео)

Це цікаво
11 квітня в історії Тернопільщини

10 Квітня 2021, Субота


Погода
Погода у Тернополі 11 квітня

Відомий тернопільський журналіст та письменник ввідійшов у вічність

Фотофакт
У Тернополі навіть супутниковим тарілкам надають патріотичних кольорів (фотофакт)

Фоторепортаж
Прогулянки Тернополем. На відстані дотику (фото)

Відео
Через необачність одного з водіїв під колесами авто ледь не опинились двоє дітей (Відео)

Фоторепортаж
На Тернопільщині відкрили поліцейську станцію (фото)

На Тернопільщині 59 жителів краю перестали приховувати свої доходи

Фотофакт
На Тернопільщині місця відпочинку перетворюють на сміттєзвалища (фотофакт)

У Тернополі затримали серійного крадія

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Розкіш каменю (фото)

Тернопільська міська рада визначилася з долею радянського літака, що на проспекті Степана Бандери

Дорожники Тернопільщини закривають проїзд через міст

Україна подала заявку на включення борщу до культурної спадщини ЮНЕСКО (Агроновини)

У Тернопільській лікарні збирають гроші на катетери та голки

Фотофакт
На Бережанщині місцеві жителі самостійно прибрали стихійне сміттєзвалище (фотофакт)

У Шумську ініціюють відновлення центрального стадіону

Фоторепортаж
Прогулянки Тернополем. Без скла (фото)

На Тернопільщині вже добре навчилися аналізувати ризики

Помер 89-річний священник з Тернопільщини

За добу – понад 500 нових хворих на коронавірус

Фотофакт
На Бережанщині знову горіла суха трава (фотофакт)

Це цікаво
10 квітня в історії Тернопільщини

9 Квітня 2021, П’ятниця


Погода
В Тернополі нарешті розпогодиться і потепліє

Фотофакт
Тернополяни дізнаються більше про рідне місто (фотофакт)

Аж 400 дерев планують завтра висадити на Бережанщині

Ще одне місто на Тернопільщині завершує опалювальний сезон

Як Степан Барна йогурти пив

Очільник області з робочим візитом відвідав Тернопільський молокозавод, який випускає продукцію під торговою маркою «Молокія». «Терен» пройшов через всі етапи виробництва, аби розповісти вам про те, як функціонує підприємство.

Розпочалася історія заводу ще у 1956 році. Після невеликої реконструкції та розширення у 1969 році на виробництві розпочали фасування молока у скляну тару, випускати інші молочні продукти. У складних для всіх 90-х роках завод став занепадати, проте вже у 2000 році реорганізоване підприємство «Тернопільський молокозавод» почало вставати на ноги.

Щодня підприємство виготовляє від 150 до 170 тонн молочної продукції. Над її виробництвом, пакуванням і доставкою працює понад тисяча працівників. Середня заробітна плата тут – 4 600 грн. Вона, правда, залежить від складності роботи, яку виконує працівник.

Нині Тернопільський молокозавод – єдине підприємство в Україні, яке використовує технологію свіжого молока. Вона полягає в низькотемпературній пастеризації, що дозволяє зберегти корисні властивості молока і очистити його від бактерій. Цікаво, що під час виготовлення молочної продукції майже відсутній вплив на неї навколишнього середовища та людського фактора: молоко з молоковоза викачується автоматично і вже по спеціальних каналах проходить очищення, пастеризацію, сепарацію та подальшу переробку на інші продукти.

Вражає чистота у виробничому цеху. Для того, аби туди потрапити, нам довелося пройти декілька «блокпостів чистоти». В медичному пункті перед кожною зміною проводять санітарний огляд працівників: перевіряють санітарні книжки, руки, живіт, голову. Двічі на рік вони повинні пройти медичний огляд та флюорографію. Всі працівники обов’язково повинні бути одягнуті в спецодяг, а таким «залітним», як ми з Степаном Степановичем, видали одноразові халати і шапки.  

Віталій Ковальчук

Далі на нас чекав санітарний пост, який автоматично миє, ополіскує, сушить і дезінфікує руки та взуття. Турнікет пропускає вглиб «кухні» лише за індивідуальними жетонами співробітників, які пройшли всі попередні операції, а нам відчиняв всі двері своїм жетоном голова правління молокозаводу Віталій Ковальчук.

Кожен новий завіз молока, яке збирають в усіх областях західної України у приватних господарів і фермерів, проходить обов’язкову перевірку у лабораторії за фізико-хімічними показниками. Цікавим є і той факт, що аби унеможливити потрапляння будь-чого стороннього в молочну продукцію, завод має налагоджену лінію з виготовлення поліетиленових стерильних пляшок, сировину для яких закупляють в Саудівській Аравії.

Щодня спеціальна комісія, яка складається з працівників заводу з різних ланок виробництва, дегустує виготовлену за зміну продукцію, аби впевнитися у тому, що вона якісна. Комісія куштує близько 20-30 видів продукції, щоб відстежити її смак, консистенцію і колір.

«Терен» теж про дегустував готові вироби. Смачно!

«Будь-яке підприємство, яке працює на території Тернопільської області, створює робочі місці і платить податки, – союзник органів влади. А наше завдання полягає в тому, аби підтримувати підприємства, які працюють. Більше того, на прикладі підприємства «Молокія» ми маємо унікальний випадок, коли на заводі працює близько 1 318 людей з нормальною заробітною платою, і заодно виконується план мобілізації. Тут працюють 30 мобілізованих хлопців, яким надали одноразову матеріальну допомогу в розмірі понад 20 тисяч гривень і на час служби в ЗСУ виплачують заробітну плату. Це є свідченням не просто доброго підприємця, а підприємця-патріота», – зауважив Степан Барна після екскурсії. 

Соломія ШАЛАЙ (БОЙКО).

Фото автора.

12

Залишити коментар

прайс-на-рекламу
Схожі матеріали

Інші публікації автора