Українська діаспора передала гроші родині загиблого «кіборга»

Голова Громадської ради при Тернопільській ОДА, голова обласної Асоціації Жінок Лариса Римар та радник голови Тернопільської райради Богдан Лихий зустрілися з мамою загиблого тернопільського «Кіборга» Івана Вітишина, щоб передати для дітей Героя грошову допомогу від волонтерів і небайдужих українців з Асоціації «Клівленд Майдан» зі штату Огайо США.

Іван Вітишин загинув у  січні, захищаючи Донецький аеропорт. Як розповіла його мама, останні дні життя сина були дуже  важкими. Спілкуючись телефоном Іван розповідав мамі, що з ним все гаразд, але материнське серце відчувало  біду. 21 січня Іван загинув і в останні хвилини свого життя від дивився на фотографії своїх донечок. Потім був дзвінок до пані Марії з синового телефону  — сепаратисти пропонували матері приїхати і забрати тіло Івана. Лише завдяки волонтерам через деякий час вдалося привезти і похоронити сина на рідній землі.

На будинку, де провів дитинство та юність Іван Вітишин, встановлена меморіальна дошка.

Пані Марія розповіла, як важко їй переживати смерть сина. «Минуло півроку, а мені здається, що він ось зараз увійде в кімнату», — зі сльозами на очах ділиться наболілим жінка.

«У наших земляків-героїв,  яких уже загинуло з Тернопільщини більше 60, залишилися батьки, дружини, діти. Навіть незважаючи на грошову допомогу від держави, їм постійно потрібна підтримка, і в першу чергу, моральна. І добрі люди не лише в Україні, але за кордоном вважають своїм обов’язком хоч чимось підтримати  матерів, вдів і дітей героїв», — зазначила голова Асоціації Жінок Лариса Римар під час спілкування з мамою Івана.

Джерело: accents.today/news/

 

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео