Степан Барна зробив комплімент фермеру з Лановеччини

Приватне сільськогосподарське підприємство «Агрофірма «Горинь» у Борсуках Лановецького району відвідав голова ОДА Степан Барна. Після огляду підприємства він констатував, що це одне з найпотужніших сільськогосподарських підприємств не лише в області, але й в Україні.

На даний час господарство уклало договір оренди з 3501 власниками земельних паїв, площа орендованих земель становить 7164 га. «Горинь» орендує землі сіл Борсуки, Нападівка, Синівці, Борщівка, Бережанка, Снігурівка, Великі Кусківці, Татаринці, Малі Кусківці, Гриньки, Грибова, Козачки, Москалівка.

Велика увага в господарстві приділяється розвитку тваринництва, зокрема розвитку племінної худоби. Із шести наявних в області племзаводів два є в агрофірмі «Горинь».

«Щорічно сільськогосподарське підприємство одержує високі урожаї зернових культур. В 2014 році було зібрано 29954 тонн зерна при урожайності 77,3 цнт/га., технічних культур зібрано  на площі 2220 га, - зауважив директор приватного сільськогосподарського підприємства „Агрофірма “ГОРИНЬ” Осип Гасюк.

«Приємно, що на Тернопільщині є справжні господарі, - наголосив Степан Барна. – Один з них - Осип Гасюк. Дякую за підтримку війську, учасникам АТО. Сподіваюся, нам разом вдасться реалізувати багато спільних проектів!».

Джерело: oda.te.gov.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео