Як потрапити у літню медичну школу (відео)

«Терен» уже повідомляв про відкриття десятої, ювілейної, літньої школи для студентів, яку організовує Тернопільський медуніверситет на базі навчально-оздоровчого комплексу «Червона калина». Взяти участь у  проекті не так просто: конкурс - 3-4 людини на одне місце.

«Терен» запитав у студентки 2 курсу ТДМУ Марії Брезніцької, які якості потрібно проявити, щоб повчитися у єдиній такого роду школі в Європі. 

- Як ви потрапили у літню школу?
- Сюди можна потрапити за відбором. Ми проходили співбесіду англійською мовою, де визначався рівень володіння англійською, а також нас питали, чи є у нас певні таланти, чи хтось співає чи то танцює, чи то  апаратурою може добре користуватись.
- Скільки етапів відбору?
- Відбір проходить в один тур, ми проходили співбесіду, тоді близько місця організаційний комітет розглядав наші резюме, і тоді телефоном нам повідомляли, чи пройшли ми чи ні на літню школу. 
- Чому вирішили взяти участь у проекті?
- Літня школа - це гарна можливість показати себе, попрактикувати свою англійську із представниками інших країн, а також це гарна можливість відпочити та знайти нових друзів.
- Можливо це просто чергова "галочка" для резюме, чи як ще можна використати згаданий проект?
- Літня школа - це завжди "+", вона враховується при розподілі, а також при поселенні в гуртожиток. Літня школа в ТДМУ - це завжди престижно.
- Скільки вартує взяти участь у школі?
- Ми усі платили 1000 гривень, усе інше оплачував університет. 


Оксана СЛОБОДЯН.

Фото, відео – автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео