Міні-ГЕС у «Топільче» не буде

Прокуратура Тернопільської області попередила незаконне надання землі на території гідропарку «Топільче». Вищий адміністративний суд України погодився з позицією прокуратури міста Тернополя щодо визнання протиправними рішень органу місцевого самоврядування, якими суб’єкту господарювання передано земельну ділянку для будівництва міні-ГЕС, розташовану на території гідропарку «Топільче» у Тернополі.

Встановлено, що у лютому 2013 року Тернопільська міська рада своїми рішеннями незаконно надала дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення під будівництво мінігідроелектростанції земельної ділянки площею 0,15 га та вартістю майже 150 тис. грн., розташованої поблизу шлюзів Тернопільського ставу на території гідропарку «Топільче». 
У зв’язку з тим, що ця земельна ділянка відноситься до земель рекреаційного призначення та відповідно до норм земельного законодавства не може відводитись під будівництво, прокурор міста Тернополя пред’явив до суду позов з вимогою скасувати незаконні рішення органу місцевого самоврядування. 
Тернопільський окружний адміністративний суд задоволив позовні вимоги прокуратури, проте суд апеляційної інстанції не погодився з висновком суду першої інстанції та позицією прокуратури міста Тернополя. 

Послідовно відстоюючи інтереси держави, прокуратура звернулася з касаційною скаргою до суду вищої інстанції. Вищий адміністративний суд України задоволив касаційну скаргу прокуратури. 
Прес-служба прокуратури Тернопільської області. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео