У церковному підвалі плетуть «кікімор»

Молоді тернополяни самі не сидять без діла і кличуть інших на допомогу. Відколи розпочався військовий конфлікт на східних кордонах України і кожен кинувся допомагати армії, церква Перенесення мощей св. Миколая УГКЦ, що у Тернополі на «Дружбі», дала своєрідний притулок багатьом волонтерам.

У храмі завжди кипить робота: то пакують великодні набори для військових, то сухі борщі, то смаколики. Також в підвальному приміщенні  церкви виготовляють т. зв. «кікімори» - маскувальні костюми з шматків темної тканини.

Наразі молодь взялася до плетіння «кікімор» для снайперів. Вже пошито 55 костюмів з сітки, яку залишається обплести обрізками тканини, «виплели» 3 костюми. Волонтери кажуть, що на виготовлення однієї «кікімори» йде в середньому два дні, тому просять тернополян про допомогу: вкрай необхідні робочі руки, аби якнайшвидше забезпечити українських снайперів маскуванням. Якщо нема змоги прийти до церкви, то можна взяти костюм і матеріали додому та плести його вдома. Також є гостра необхідність в тканині: допомогти можна навіть шматочками мішковини та камуфляжними обрізками. Якщо маєте можливість допомогти, то в церкві, що на повороті від вул. Карпенка в напрямку до вул. Миру (біля ресторану "День і ніч"), радо чекатимуть на вас. Збиратимуться для плетіння костюмів вже цього понеділка, 27 липня, о 13:00.

Соломія ШАЛАЙ.

Вибір читачів за тиждень

Відео