У «Домобудівника» змінилось керівництво, але його не пускають на підприємство

Конфлікт довкола тернопільського товариства «Домобудівник» набирає обертів. Понад місяць залагодити конфлікт намагається партнер-інвестор «Домобудівника», голова правління компанії SIA «MonsoonTrade» Айварс Сманс, але поки безуспішно.

Латвієць не розуміє, як, володіючи 62% акцій ТОВ «Домобудівника», нове керівництво не може зайти на підприємство. За словами пана Айваса, підприємство окупував нібито діючий директор Василь Чупровський. Заручившись послугами приватної охоронної фірми, він не пускає нікого у центральний офіс «Домобудівника».

«Коли я перший раз зустрівся з паном Василем, він був готовий шукати вихід із ситуації, адже кожен зацікавлений у тому, щоб підприємство працювало, - каже Айварс Сманс. - Однак далі процес пішов непродуктивно. Василь Чупровський налаштовує проти мене працівників і шукає осіб, які б відмовилися вкладати кошти у розвиток «Домобудівника». На останню нашу зустріч з паном Чупровським прийшло 150 працівників, які намагались мене принизити, налякати, переконати поїхати з Тернополя. Однак після 2-годинної розмови ми розійшлися друзями. Люди зрозуміли, що ми хочемо розвивати підприємство, змінювати принципи роботи і аж ніяк - працівників».

Айварс Сманс вкотре переконується: діюче керівництво не хоче змін, вони звикли не платити податки. За останні тижні податковий борг збільшився з 400 тис. грн. до 900 тис. грн.

Новий виконавчий директор ТОВ «Домобудівника» Ольга Іваноньків запевняє, що має чіткий план розвитку підприємства. Для цього є потреба збільшити кількість робочих місць і збудувати бетонний завод.

«Кипить робота на двох об’єктах, - сказала пані Іваноньків. - Один - на вул. Володимира Великого, другий - на Галицькій. Також у планах будівництво бетонного заводу, збільшення штату працівників. Підприємство повинне розвиватись. У цьому повинні бути заціплені кожна із сторін. Так само свою підтримку висловлюють і представники влади. Вони розуміють, що «Домобудівник» спроможний виплачувати податки, слугуючи хорошим прикладом для ведення бізнесу на Тернопільщині».

Сьогодні нове керівництво панує зайняти свої законні робочі місця у головному офісі «Домобудівника». Чи вдасться керівникам домовитись та налагодити робочий процес, «Терен» повідомить згодом.

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео