На місці спаленої церкви освятили капличку

Першого серпня у Снігурівці Лановецького району урочисто відкрито капличку, яка тимчасово виконуватиме функції церкви, що згоріла три місяці тому. Церква, нагадує «Місто», згоріла на Паску.

Після пережитого шоку люди на чолі з отцем Іваном Борисом не здались, не дозволили собі опустити руки і засвідчити перемогу нелюдів, що підпалили святий храм, адже вони не перемогли, а, як сказав отець, - зробили вірян ще сильнішими, примусивши пережити ці випробування. Зі сльозами на очах священик сердечно обіцяв, що храм буде відбудований, як не для себе, то для дітей та онуків, а люди також плакали, збираючи силу волі у кулак та планували подальші дії.

І ось після трьох місяців клопіткої роботи прихожан та благодійників у Снігурівці велике та світле свято – відкриття нової святині. На подію прийшли люди з навколишніх сіл, приїхав владика Нестор, щоб благословити храм та людей. Кількість присутніх на освяченні приємно здивувала, адже прийшли люди, що заледве ходять через свій поважний вік, багато молоді та безліч дітей.

Усі дякували Господу за те, що знову мають храм і можуть молитися, адже в усі часи люди повинні мати те, у що вони вірять, та місце, де поклонятимуться цій вірі. Тому цей, на превеликий жаль, не поодинокий випадок підпалу святині, повинен стати прикладом того, що людей зламати неможливо, адже вони із попелу відновлять те, що по праву належить їм.

Вибір читачів за тиждень

Відео