Підгаєцькі дітлахи прямували до святості

Упродовж тижня, з 27 липня по 1 серпня, діти з Підгаєць та навколишніх сіл завдяки сприянню отців церкви Всіх Святих Українського Народу УГКЦ мали змогу подорожувати до святості. «До святості з татком Андреєм» - тема цьогорічного табору «Веселі канікули з Богом», у якому взяло участь близько 150 дітей віком від 5 до 15 років. Учасники табору вчилися бути патріотами, поважати батьків, допомагати рідним та потребуючим, любити інших на прикладі Митрополита Андрея Шептицького. У цьому їм допомагали невеличкі сценки про життя праведника.

Отці Микола Мидляк, Теодор Дяків та Ігор Комарницький з братами семінарії ТВДС  ім. Й. Сліпого Михайлом Мидляком і Едуардом Ваврушком зуміли довести дітям важливість прийняття Плодів Святого Духа.

«Цей тиждень промайнув швидко, діти щасливі і задоволені, бо вони знають, що наступного року будуть Веселі Канікули. Дітки будуть радісно спішити до церкви, до Бога, щоб висловити свою подяку. Веселі канікули - це не тільки відпочинок, а й цікаві ігри, гуртки, банси» - поділилася враженнями аніматор Таня Сметана.

Одним із важливим моментом тижня було святкування 150-ої річниці з Дня народження Андрея Шептицького. Учасники табору фотографувалися біля пам’ятної дошки про приїзд митрополита в Підгайці, провели флеш-моб «Андрей Шептицьки промовляє до нас», під час якого записували відеоцитати Митрополита.

У день закриття табору діти зустрілись з головою райдержадміністрації п. Аллою Колодницькою, подякували у сприянні табору та передали листи, малюнки, листівки для воїнів АТО, які виготовляли на гуртках. Божественна літургія та сповідь стали кульмінацією святкового завершення табору. Закінчився табір невеличким концертом з солодощами та бансами і традиційно спільною фотографією.

Фото з табору батьки та діти  можуть переглянути за посиланням: https://vk.com/club40302153

Довідка: Банси - рухливі танці для дітей та молоді є фундаментальним інгредієнтом анімаційних програм катехитичних занять.

Парафія Всіх Святих Українського Народу м. Підгайці

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео