Степану Барні перепав подарунок від «Чернелівських забав»

На фестивалі «Дзвони Лемківщини», який 1-2 серпня прогримів біля Монастириська, окрім вже відомих художніх колективів, Тернопільський район представляла і «свіжа кров» - фольклорно-обрядовий гурт «Чернелівські забави». Майже п’ять років він виступає і на великих, і на малих сценах, розважаючи слухачів щоразу новими пісенними композиціями та обрядами.

Гурт, родом із села Чернелів-Руський, що у Тернопільському районі, за роки своєї діяльності вже став доволі популярним і впізнаваним. Молодий художній керівник Тарас Сотула легко знайшов спільну мову з дітьми, що, мабуть, теж стало складовою успіху колективу. На озброєнні артистів – баян, бубон, піоніка, сопілка, цимбали, тамбурин, трикутник, а також заряд позитиву та емоцій, якими сповнений український фольклор.

Винагородою за сумлінні репетиції, веселі виступи і втомливі гастролі стало присвоєння гурту почесного звання «Зразковий художній колектив».

На цьогорічних «Дзвонах Лемківщини» «Чернелівські забави» представили Тернопільський район, а також почастували голову Тернопільської ОДА пампухами. Степан Барна натомість розповів музикантам, як був у Чернелеві-Руському на розкопках черняхівської культури з Ігорем Геретою. Діти у відповідь на добрий гумор посадовця подарували очільнику області книгу «Чернелів-Руський: історичний нарис», яку відомі односельчани підготували до 600-річчя з дня першої згадки про село.

Губернатор не відмовився від селфі з учасниками «Чернелівських забав».

Соломія ШАЛАЙ.

Фото з соціальних мереж.

Вибір читачів за тиждень

Відео