Тернополяни можуть дізнатись про чужі борги, не виходячи з дому

На головній сторінці офіційного веб-порталу ДФС розміщено банер «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера». Відтепер кожен бажаючий має нагоду швидко та безкоштовно дізнатися про податкові борги свого потенційного бізнес-партнера, аби не вскочити в халепу.

Для цього слід зайти на головну сторінку сайту www.sts.gov.ua та у рубриці «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» заповнити необхідні запитувані поля, які ідентифікують платника податків (код та назва). Результат пошуку надається миттєво.

Оновлення інформації на сайті щодо стану розрахунків платника податків з бюджетом (про наявність заборгованості) відбувається щоденно, крім вихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників в центральній базі даних за результатами попереднього банківського дня.

При цьому слід враховувати, що у електронному он-лайн сервісі «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» зазначається інформація про наявність боргу платника в цілому по Україні, тоді як платник податків може перебувати на обліку не лише в контролюючому органі за основним місцем обліку, а й обліковуватись як платник окремих податків та зборів в контролюючих органах за неосновним місцем обліку.

Наразі за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет платника податків», в якому впроваджено сервіс «Звірення розрахунків з бюджетом», реалізовано можливість здійснення платником самостійної процедури звіряння стану його розрахунків з бюджетом по кожному податку, збору або внеску, належному йому до сплати.

Окрім того, платник з приводу проведення звірки щодо стану розрахунків з бюджетом може безпосередньо звернутись до контролюючих органів за основним та неосновним місцем обліку.

На думку фахівців податкового відомства, цей сервіс стане досить популярним серед бізнес-середовища, адже відтепер кожний бажаючий має нагоду швидко та безкоштовно дізнатися про перебування свого потенційного бізнес-партнера на обліку в органі ДПС та відсутність у нього податкового боргу. Як то кажуть, довіряй та перевіряй.

Юлія НІКІТІНА.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео