Один підозрюваний у корупції ховається у лікарні, інший - заплатив заставу

Затриманому на хабарі у 200 тис. грн головному лікарю Тернопільського районного територіального медичного об’єднання Ігорю Вардинцю досі не обрали міру запобіжного заходу. Співпрацювати зі слідством підозрюваному заборонили медики, повідомив під час брифінгу прокурор Тернопільської області Олександр Мартинюк.

Озвучив він сьогодні, 7 серпня, також інформацію про інші резонансні корупційні справи.  

- Триває досудове розслідування у справі головного лікаря однієї з лікувальних установ краю, який вимагав і одержав від приватного підприємця 200 тис. грн за продовження оренди приміщення, - сказав пан Мартинюк. - Факт отримання неправомірної вигоди зафіксований, але розслідувати справу заважають обставини.

Про підозру Ігорю Вардинцю оголосили відразу, щойно зафіксували факт отримання неправомірної вигоди. Клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу для підозрюваного відразу передали у суд. Однак судді його розглянути не можуть через те, що лікарі не дозволяють чоловікові із хворим серцем прибути до зали засідань.

Нагадаємо, про корупційні дії Ігоря Вардинця стало відомо 17 квітня 2015 р. Головний лікар начебто вимагав і отримав 200 тис. грн. у приватного підприємця за продовження договору оренди приміщення аптеки загальною площею 135 кв. м із подальшим правом його викупу.

Інший фігурант у справі про хабарництво - керівник комунального підприємства обласної ради «Архбудсервіс» і водночас – депутат ради Андрій Козак. Його звинувачують в одержанні 30 тисяч гривень хабара. За ці гроші чиновник начебто обіцяв підприємцю посприяти у фінансуванні робіт із утеплення будинків за кошти із місцевого бюджету.

- Щойно Козаку призначили міру запобіжного заходу, він сплатив заставу 200 тисяч гривень і нині перебуває на волі, - додає Олександр Мартинюк. - Кримінальне провадження розслідує слідчий відділ прокуратури області. Ми також збираємо докази щодо причетності інших осіб до вчинення цього злочину. Робимо все для того, щоб їх затримати. Думаю, найближчим часом справу з обвинувальним актом скерують до суду…

На завершальній стадії судового розгляду перебуває обвинувальний акт щодо колишніх керівників державного лісогосподарського підприємства. Нагадаємо, вони у складі організованої групи разом із головним лісничим і директором лісництва, зловживаючи службовим становищем, привласнили державні кошти - понад 800 тис. грн.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ.

Фото автора.

Довідка. За перше півріччя прокуратура та інші правоохоронні органи скерували до суду 37 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про корупційні злочини, до кримінальної відповідальності притягнули 41 особу, з них лише за останній місяць – семеро осіб. До адмінвідповідальності за корупційні діяння у першому півріччі притягнуто 49 осіб.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео