Студенти Тернопільського медичного зустрічали гостей

У навчально-оздоровчому комплексі «Червона калина» Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського 3 серпня стартувала програма «Схід і Захід разом», яка була ініційована адміністрацією вишу.

З метою відпочинку, ознайомлення з життям, історичними та культурними пам’ятками Тернопілля до «Червоної калини» прибуло 19 студентів Донецького національного медичного університету імені М.Горького і 4 студентів Луганського державного медичного університету. 

Проект «Схід і Захід разом» в ТДМУ розпочато цього року, проте є всі підстави для того, аби він став доброю традицією у виші. Ця програма сприяє не тільки зміцненню стосунків між вузами, а й формуванню кола однодумців в медичній галузі, об’єднанню країни і популяризації туристичного потенціалу Тернопілля. 

Учасники проекту 5 серпня відвідали Тернопільський медичний університет і поспілкувалися з його ректором – професором Михайлом Кордою. Запитуючи в молодих людей про враження від Тернополя, Михайло Михайлович наголосив на тому, що ТДМУ завжди готовий допомогти у всьому молодим людям зі Сходу.

Зі свого боку учасники проекту «Схід і Захід разом» розповіли, що сьогодні Донецький національний медичний університет імені М.Горького базується в Краматорську та Слов’янську, а інтерни навчаються в Маріуполі. У цьому виші сьогодні здобуває освіту 560 студентів і 120 інтернів. До сумних подій в Україні в ДНМУ налічувалося 6000 студентів, три тисячі з яких перевелися до інших університетів України, тисяча залишилися в Донецьку, приблизно 300 виїхало до Росії.

Попереду ще півтора тижні перебування на гостинній Тернопільщині, інформує прес-служба медуніверситету.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео