Діти з Донбасу помоляться у Зарваниці за мир на Сході

Група старшокласників з м. Лисисчанськ вже вдруге відвідала Західну Україну. Після подорожі Карпатами завітали і в Тернопіль. Сьогодні разом з класним керівником діти зустрілись з міською владою та обмінялись символічними подарунками, а вже завтра збираються помолитись у Зарваниці за мир на Сході.

Сьогодні міський голова Тернополя Сергій Надал зустрівся з групою дітей з м. Лисичанськ, котрі завдяки ініціативі бійців батальйону «Тернопіль» вивчають традиції Західної України. Підлітки розповіли про свої враження від українських Карпат, тутешніх зіичаїв і чи не найголовніше  – людяності, якої за словами школярів, так не вистачає там, на Сході. 13 дітей разом зі своїм класним керівником Осцовою Вірою Володимирівною менш ніж за 10 днів встигли об’їхати наймальовничіші куточки українських Карпат: Яремче, Татарів, Яблунівський перевал, а от Тернопільщина для них вже кінцева зупинка. Діти від душі подякували міській владі та громадським активістам, котрі допомогли їм здійснити свою поїздку.

«Подорожували абсолютно безкоштовно. Усі витрати на себе взяла місцева влада м. Тернополя та керівництво 19 – ї школи міста. Основне, що змогли почерпнути для себе діти, то це відчуття людяності та поваги до традицій, яких так не вистачає на Сході», - розповідає класний керівник Віра Володимирівна.

«Тут дуже привітні люди. Напевне? саме це і відрізняє Захід від Сходу. До певного часу ми не розуміли? яким чином це відбувається, чому люди тут такі щирі, – каже медик – волонтер Тамара Білоконська, - але висновок для себе зробили такий, що у Лисичанську варто вибирати для керівництва людей із Заходу, аби ті приносили нові, не фальшиві цінності в наш регіон».

На сам кінець встигли також відвідати Кам’янець – Подільський, Збараж та Чортків, але перед від’їздом додому всі разом хочуть помолитися у Зарваниці, аби в їхній домівці нарешті запанував мир.

Василь ТОМЧИШИН

Вибір читачів за тиждень

Відео