Червона вода у Стрипі – норма?

7 серпня жителі Зборова звернули увагу на те, що вода у річці Стрипа, яка протікає біля міста, набула червонястого кольору. Про халепу люди повідомили екологів.

Працівники Державної екологічної інспекції взяли проби води у річці і звітують: за результатами попереднього дослідження, відхилень у пробах не зафіксовано.

Випадки, коли вода у водоймах червоніє, не поодинокі і в Україні, і у світі. Невелика робота з Гуглом дала результати, з яких причин це відбувається.

Неприродній колір води може викликати підвищений вміст заліза і марганцю (регіони, де видобувають вугілля). Другою причиною можуть бути скинуті у водойми невикористані гербіциди.

Є в інтернеті й містичне пояснення неприродного забарвлення водойм. У Біблії говориться про те, що «річки стануть червоними, як кров» (Одкр.8,6-13). Очевидно, йдеться на одному з сайтів, цей час настав. В останні роки вода псується, місцями зникає, стає червоною, як кров, цей процес уже почався в багатьох країнах світу: США, Антарктика, Австралія, Ірак, Китай, Іран, Росія, Україна…

Вибір читачів за тиждень

Відео