На Чортківщині зникають люди!

У Чортківському районі протягом останнього тижня зникло троє людей. Місце знаходження однієї особи вдалося встановити, а дві ще знаходяться в розшуку як безвісти зниклі. 
Куди і як зникають люди? Нерідко людина свідомо покидає власну сім’ю, аби створити нову, часто в іншому регіоні. Змінює свій телефон і зв'язок із родичами обривається. 
Діти з неблагополучних родин, як і вихованці спецінтернатів, нерідко втікають за межі області жебракувати, звідки їх повертає додому міліція.
Серед неповнолітніх дівчат останнім часом пішла нездорова тенденція втікати з дому до своїх приятелів, з якими познайомилися через Інтернет, або просто піде дівча в сусіднє село на дискотеку, познайомиться там з хлопцем, закрутить роман на день-два, виключивши телефон, аби рідні не «діставали», а батьки з розуму сходять, де їх дитя?! 
Психічно хворі нерідко покидають, не попередивши родичів, свої домівки і йдуть в «мандри», а потім у кращому випадку опиняються в психлікарні. Бажано останнім зробити ксерокопію пенсійного посвідчення чи паспорта, щоб він завжди був при людині.
Щоб не допустити втеч серед неповнолітніх міліціонери радять проводити з ними профілактичні бесіди, що неможна втікати з дому. Запамятайте чим більше ви розмовляєте з дитиною, тим більше ви стаєте для неї авторитетом. 
Якщо у вашій сімї є психічно хвора людина, старайтеся завжди стежити за нею, зверніть увагу на те, що під час весняно- осіннього періоду у них іде загострення хвороби.
А якщо хтось із ваших близьких пропав, то звертайтеся до міліції якомога швидше. Спочатку бажано обдзвонити всіх родичів і знайомих, запитати, коли вони востаннє бачили зниклу людину, а потім одразу звертатися в міліцію. Зараз уже не треба чекати три дні, щоб міліціонери почали шукати людину. 
Чим раніше ви звернетеся, тим краще.

Джерело: chortkiv-bez-cenzury.ru

Вибір читачів за тиждень

Відео