Ростислав Фук

Підприємці малого бізнесу сплатили до бюджетів громад Тернопільщини понад 830 млн грн єдиного податку

Значна частка сплаченого податку – внесок приватних підприємців

Гроші

Упродовж десяти місяців 2023 року підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих скарбниць Тернопільщини 833,3 млн грн єдиного податку. Про це повідомили у секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби області.

Значна частка сплаченого податку – внесок приватних підприємців. За січень-жовтень цього року вони сплатили 579 млн грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 62 млн гривень. 

Юридичні особи-спрощенці перерахували за цей період понад 254,3 млн грн єдиного податку. 

Єдиний податок – платіж, який спрямовується в повному обсязі до місцевих скарбниць. Відтак територіальні громади можуть його використовувати для розвитку своєї інфраструктури.

Незважаючи на численні випробування, які випали на долю малого бізнесу в Україні за останні кілька років, більшість його представників, усвідомлюючи відповідальність за фінансову безпеку країни, доброчесно сплачує податки. Головне управління ДПС у Тернопільській області щиро дякує суб’єктам господарювання, які продовжують здійснювати діяльність, створювати нові робочі місця, сплачувати податкові платежі та підтримувати місцеві громади, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео