Найбільше питань у бійців – про земельні ділянки

У приміщенні Тернопільської РДА відбувся форум "Від єдності - до Незалежності", який об'єднав демобілізованих учасників АТО, волонтерів району, голів сільських та селищних рад, працівників структурних підрозділів РДА та районної ради, представників громадських організацій.

Свою роботу форум розпочав з благословення о. Ігоря Драпака з Великої Березовиці. Священик розповів про участь церкви у війні на сході, повідомив присутніх про те, що владика Василій Семенюк створив спеціальний відділ, який відтепер опікується воїнами. Учасники форуму обговорили проблеми демобілізованих бійців та учасників бойових дій, вирішували питання про надання їм соціальної і психологічної реабілітації, оздоровлення і лікування, працевлаштування, покращення житлових умов та надання пільг їхнім родинам.

Найбільше запитань було до начальника відділу Держземагенства в Тернопільському районі Романа Левчика стосовно виділення земельних ділянок для воїнів.

Про надання українському війську допомоги сільськогосподарськими підприємствами та суб'єктами підприємницької діяльності району розповів головний спеціаліст відділу агропромислового розвитку Сергій Крисоватий.

На знак вдячності очільник району Олександр Похилий вручив подяки волонтерам, приватним підприємцям району, які зібрали найбільше коштів для потреб АТО.  

“Ми повинні об’єднатися і спільними зусиллями протидіяти зовнішній агресії ворога, жити за девізом “Від єдності-до Незалежності” - сказав на завершення голова РДА.

Валентина СЕМЕНЯК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео