Знущання над мавпочками продовжується у Чорткові

Днями тернопільська захисниця тварин Олена Дейнека у Фейсбуці звернула увагу громадськості на незаконність пересувної виставки карликових мавпочок «Дім приматів».

Виставку організували у Центрі дозвілля ім. Довженка на проспекті Злуки, 45.

З цього приводу Олена Дейнека, яка є волонтером ТОГО «Асоціація захисників безпритульних тварин», нагадала організаторам, що згідно із Законами України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони біорізноманіття» «використання тварин у кориді, створення та діяльність пересувних звіринців, пересувних зоопарків та пересувних виставок диких тварин, а також діяльність дельфінаріїв, що не мають природної морської води» забороняється.

Пані Олена написала заяву про вчинення кримінального правопорушення і надіслала її до Тернопільського міського відділення міліції. Зараз чекає на реакцію правоохоронців.

Тим часом «незаконні» мавпочки успішно переїхали до Чорткова, де їх демонструють на аналогічній виставці. Заяв від місцевих захисників природи поки немає, зазначають «Чортківські новини».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео