Щойно завершився поєдинок між ФК "Нива" і ФК "Тернопіль"

Суперником ФК "Нива" у 4-му турі Першої ліги став ФК "Тернопіль". Матч відбувся на Тернопільському міському стадіоні 16 серпня о 18.00.

Всьоме у своїй історії на футбольному полі міського стадіону перетнулися ФК "Нива" та ФК "Тернопіль". Номінальними господарями цього поєдинку стали футболісти муніципального клубу.

У міжсезоння склад ФК "Тернопіль" залишили ряд провідних виконавців. Зокрема покинули "Тернопіль" воротар Сергій Русан, який під кінець минулого сезону втратив місце в основному складі. Також залишили клуб основні півзахисники Ігор Кушецький та Ростислав Волошинович, який тепер захищає кольори "Ниви". Але найбільшою втратою "Тернополя" став Богдан Семенець, який вирішив перейти до "Полтави". Також покинув "Тернопіль" молодий нападник Руслан Луцик.

Щодо поповнень, то "Тернопіль", схоже, не зумів знайти рівноцінної заміни своїм лідерам. Найдосвідченішим новачком муніципалів у міжсезоння став захисник Олександр Музика, який свого часу грав за "Ниву". Також "Тернопіль" підсилився молодим голкіпером Кравчуком та підписав контракт із 15-річним нападником Андрієм Різником.

Статистика матчів ФК Нива – ФК Тернопіль:

26.08.2012 р. ФК "Тернопіль" – "Нива" Тернопіль 0:1 (Кушка, 70, з пен.).
27.10.2012 р. "Нива" Тернопіль – ФК "Тернопіль" 2:0 (Войтович, 45+3, з пен., Рябцев, 90+1).
12.05.2013 р. ФК "Тернопіль" – "Нива" Тернопіль 1:1 (Чорний, 86 – Мельник, 79, з пен.).
15.05.2013 р. "Нива" Тернопіль – ФК "Тернопіль" 1:0 (Г. Баранець, 39).
10.09.2014 р. ФК "Тернопіль" – "Нива" (Тернопіль) 2:2 (Семенець, 59, Плетеницький, 90+3 – Петрівський, 36, Семенюк, 61)
16.11.2014 р. "Нива" – ФК "Тернопіль" 2:2 (Гудима, 61, Сворак, 88 – Богданов, 12, Полянчук, 18)

Гра завершилася перемогою синьо-жовтих

29 градусів вище нуля – саме стільки показував стовпчик термометра на старті чергового тернопільського дербі. Та накал пристрастей на футбольному полі був ще вищим. Адже обидві команди розпочинали поєдинок, перебуваючи внизу турнірної таблиці і маючи одне очко після трьох ігор. Перемога в звітному поєдинку могла значно поліпшити їх турнірне становище.

В першому таймі команди лише лічені рази потурбували голкіперів. Першою активізувалася «Нива» - прохід лівим краєм здійснив захисник Гудак, який під гострим кутом завдав небезпечного удару в ближню «шістку». Далі ініціатива перейшла до ФК «Тернопіль». Ігор Курило пробивав метрів з 25-ти, але м’яч застряг у ногах захисників. Сергій Полянчук гостро атакував лівим флангом, але віддати передачу не зміг. А Віталій Богданов закрутив з кутового в ближній кут, і воротар Плетеницький лише в падінні вибив м’яча кулаками.

«Нива» відповіла серією небезпечних навісів до штрафного ФК "Тернопіль", але до реальної небезпеки справа не дійшла. Останні хвилини тайму минули в атаках ФК «Тернопіль».

На старті другого тайму ФК «Тернопіль» відкрив рахунок. Віталія Богданова у штрафному майданчику збив Тарас Петрівський. На 49 хвилині влучний удар з пенальті у кут воріт противника провів опорний півзахисник ФК "Тернопіль" Сергій Атласюк .

Наприкінці гри фанати ФК "Нива" влаштували справжнє фаєр і петард-шоу. За воротами гостей утворилася непроглядна димова завіса, і дим, під звуки вибухів петард, пішов на поле. Арбітр зупинив гру і в результаті додав 9(!) хвилин. Однак, «Ниві» не вистачило навіть їх. Заслужена перемога ФК «Тернопіль» - 1:0!

Тамара КОБЛИК

Вибір читачів за тиждень

Відео