Банк прикупив черговий цукрозавод на Тернопіллі

Голова Бучацької РДА Віталій Фреяк зустрівся із представником нового власника Бучацького цукрового заводу. Підприємство віднедавна викупив «Промінвестбанк».

Говорили про оплату за оренду земель, які належать цукровому заводу. Зараз районний бюджет несе великі втрати від несплати земельного податку підприємством. Новий власник запевнив, що справно оплачуватиме земельний податок. У перспективі банк обіцяє підписати угоди про співпрацю з агропідприємствами щодо наступної посівної кампанії навесні 2016 року. В угоді буде передбачена та кількість цукрового буряка, яка дасть можливість запустити підприємство восени 2016 року.

Нагадаємо, що «Промінвестбанк» є також власником цукрового заводу у Козові. А там протягом останніх двох тижнів працівники перебувають у стресовому стані. Зворохобила їх підозра, що нові господарі хочуть вивезти з підприємства обладнання. Люди чергують біля прохідної, щоб не допустити цього.

Поки що завод не працює, але працівники сподіваються, що ситуація зміниться на краще. Надія, як відомо, вмирає останньою.

Тим  часом голова Тернопільської ОДА Степан Барна пообіцяв козівчанам, що міліція району пильнуватиме за тим, аби обладнання з території підприємства не вивезли. Залагодити ситуацію, що склалась, обіцяють у найближчий час, передає TV4.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео