Для уточнення обліку військовозобов’язаних повістки носитимуть і надалі

Незважаючи на те, що шоста хвиля мобілізації завершилася, тернополяни і жителі області все одно отримуватимуть повістки.

Це потрібно для того, щоб військкомати могли уточнити дані обліку військовозобов'язаних, розповідає військовий прокурор Тернопільського гарнізону Західного регіону України Андрій Война. Він сподівається, що після цього уже не буде прикрих випадків, коли військові комісари приносять повістки родичам тих, кого на світі уже немає.

- Я читаю місцеві видання, бачив інформацію, що повістки приносили людям, які уже служать на сході або й загинули. Причин цього є кілька. Нагадаю, у травні 2013 року провели реформу військкоматів і скоротили їхній штат на 70%. Через це у районних військкоматах подекуди залишився один військовий комісар і два інспектори. Як правило, це були дві жіночки, які відповідали за облік, - розповідає Андрій Война. - Якими могли бути облік і організація роботи? Військовий облік був фактично втрачений. Тому й стаються такі прикрі випадки…

Прокурор похвалив обласного комісара, який публічно вибачився перед родичами за повістку, яку принесли загиблому Герою Андрієві Юркевичу. До слова, у цій справі ще розбираються, адже є підозри, що хтось зумисне витягнув документ із особистої справи тернополянина. Повістка там начебто була підшита. Це доводять сліди від стиплера.

Отже, щоб таке не повторилося, списки треба уточнювати. Саме для цього і роздаватимуть повістки – лише, аби уточнити дані військовозобов’язаних.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео