Орден «За мужність» вручили матері загиблого героя

За особисту мужність й високий професіоналізм під час захисту державного суверенітету й територіальної цілісності України, а також за вірність військовій присязі  Президент України Петро Порошенко нагородив орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) бійця з Тернопільщини, уродженця села Оріховець  Підволочиського району Ігоря Новака. 19 серпня голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна вручив орден матері воїна.

Ігор Новак був механіком-водієм 2 взводу 2 роти 1 батальйону 30-ї окремої механізованої бригади (Новоград-Волинський). Загинув у районі Дебальцевого, 6 лютого 2015, від кулі снайпера — наші військові потрапили у засідку в селищі Рідкодуб (Шахтарський район).

Найстарший син у сім'ї, де окрім нього виховувалися ще двоє дітей. Батько загинув, а мати змушена була поїхати на заробітки в Іспанію. Ігор отримав технічну освіту, одружитися не встиг. 

Коли він раптово зник, його брат зателефонував до хлопця, з мобільного якого Ігор якось дзвонив. Боєць повідомив трагічну звістку, що Ігор загинув. Той на власні очі бачив, як снайперська куля влучила йому прямісінько в серце.

Однак, тіло знайти не могли, аж поки бойовики не віддали його самі. У Дніпропетровську волонтерка упізнала серед тіл загиблих бійців Ігоря. Раніше бачила його фото на сайті серед бійців, які перебувають у розшуку. Поховали героя у рідному селі, 21 березня.

Джерело: www.oda.te.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео