На старт, увага, вересень!

Вже зовсім скоро школи в Тернопільській області відчинять свої двері для 11 960 першокласників, яких минулого року було на 474  дитини менше. Загалом за шкільні парти на Тернопільщині сядуть майже 106 тисяч школярів.  Про це повідомив на традиційному брифінгу в ОДА директор департаменту освіти і науки Любомир Крупа.

Чи не основним питанням під час обговорення була якість сучасної освіти у школах і вищих навчальних закладах, що є найболючішою проблемою. Наочним прикладом цього стали результати цьогорічного ЗНО, яке показало, що майже 20 % школярів Тернопільщини не отримали за  тест з української мови навіть прохідного бала. «Такий результат – ляпас для Тернопільщини», - сказав Любомир Крупа.

Попри таке «кульгання» солов’їної, директор департаменту зазначив, що пріоритетним завданням освітньої сфери має бути і вивчення іноземної мови, адже це дає можливість розвиватися на світовому рівні, а не на рівні т. зв. Митного союзу, де чільне місце посідає російська мова. Саме тому цьогорічні пришкільні табори були не в форматі оздоровчих, як це було раніше, а в мовному форматі, аби показати учням англійську мову в спілкуванні, а не з підручників.

Соломія ШАЛАЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео