На Тернопільщині скасували полювання

З метою збереження лісів від пожеж на Тернопільщині тимчасово призупинено полювання. З відповідним зверненням до мешканців краю звернувся голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

«Шановні мешканці Тернопільщини! Звертаюся до вас з приводу нестабільної ситуації, що склалася на сьогодні у пожежному плані. Адже цьогоріч вперше екосистема Тернопільшини потерпає від повсюдного виникнення вогню, що знищує все живе на своєму шляху. Зокрема, найбільше випадків пожеж зафіксовано на території агроугідь, а враховуючи їхнє близьке місце розташування до лісових масивів – від вогню потерпають ліси й лісосмуги.

Враховуючи складне становище на Тернопільщині в пожежному плані, 14 серпня відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому з метою попередження виникнення пожеж у лісових масивах області, керуючись статтею 31 Лісового кодексу України та статтею 4 Закону України «Про пожежну безпеку», тимчасово призупинено полювання та обмежено відвідування населенням лісових масивів населенням, в’їзд до них транспортних засобів на період високої та надзвичайно високої пожежної небезпеки.

Станом на 19 серпня 2015 року в лісових насадженнях підприємств, підпорядкованих Тернопільському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, зафіксовано чотири випадки лісових пожеж загальною площею 6,02 га. Збитки становлять 206,029 тисяч гривень.

Основною причиною виникнення загоряння в лісах Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства є людський фактор. А саме необережне поводження людей у лісі з вогнем, весняні й літні випалювання трави, спалювання сміття та пожнивних решток.
Закликаю вас бути бережливими до наших лісових багатств та не дати вогню знищити те, що створюється рукотворно й не один десяток років».

Про це йдеться на сайті ОДА.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео